Мертенс переміг Бойка. Старт “дорослого” чемпіонату Європи

Мертенс переміг Бойка. Старт “дорослого” чемпіонату Європи

Юліан Бойко, на жаль, програв в одній з головних зустрічей кар’єри Бену Мертенсу. У чвертьфіналі чемпіонату Європи серед гравців до 21 року 17-річний бельгієць переграв нашого Юліана з рахунком 4:3.

Мертенс переміг, показавши дуже якісний снукер, при цьому й Бойко грав дуже і дуже непогано. Дуже багато в цій грі рівня мейн-туру вирішив перший фрейм. Юліан мав перевагу близько 30 очок, але Бен зіграв чудовий кроссдабл на останній червоній кулі та «зачистив» стіл. Другий фрейм також за бельгійцем. В третьому Мертенс повів 44:0, але Юліан відповідає кліренсом 70 очок! А потім на чорній кулі виграє і наступний фрейм – 2:2.

Але Мертенс в цій грі володів ініціативою. П’ятий фрейм за ним, і 3:2. Бойко знову зрівнює, але контровий фрейм проходить за повної переваги Мертенса. Брейк 55 очок, і наш гравець вибуває з турніру.

Вийшли до плей-оф також англійці Ліам Пуллен і Адріан Мерфі й австрієць Флоріан Нюссле. В неділю Мертенс грає з Пулленом, Нюссле – з Мерфі. Є думка, що шанси європейців в обох зустрічах трохи вище.

Ну а що до Юліана Бойка, то в нього лишився останній шанс залишитись в турі. Треба виграти «дорослий» чемпіонат Європи, який розпочинається в неділю. «Просто» стати кращим з-поміж 120 суперників. В групі у Юліана 20-річний англієць Райан Дейвіс, турок Енес Бакірчі та Валеріо Гранді з Італії.

Також на цьому турнірі зіграють Антон Казаков – суперники німець Робін Отто, Андрій Орзан з Румунії, а також представник Північної Македонії Александар Ставрікі, Сергій Ісаєнко – його суперники поляк Даніель Холойда, північноірландець Даррен Олдройд та Бесмір Кюфе з Албанії, й Георгій Петрунько – він зіграє з валлійцем Беном Форті, болгарином Братіславом Крастевим та чехом Алесом Херутом.