Роббі Макгіган – переможець Q Tour 4!

Роббі Макгіган – переможець Q Tour 4!

Гравець з Північної Ірландії, Роббі Макгіган, одержав перемогу з рахунком 5-3 над Майклом Коллумом, тим самим вигравши останній етап Q Tour, який проходив Northern Snooker Centre в Лідсі.

В той же час перемога Макгігана в півфіналі над Саймоном Бедфордом гарантувала Шону О’Саллівану автоматичне попадання в мейн-тур та отримання дворічної карти на сезони 2022/23 та 2023/24. Шон завершив сезон в Q Tour другим за рейтингом після Си Цзяху.

У фіналі Макгігана чекав шотландець Майкл Коллум, який був колишнім чемпіоном країни 2019 року. Коллум сильно розпочав фінальний матч, дозволивши своєму супернику набрати лише 24 очки за першіх три фрейми. Здавалося, що наступний фрейм також буде на рахунку шотландця, але кліренс від Макгігана став поворотним моментом та в підсумку Роббі виграв 4-й фрейм.

Після перерви рахунок пішов вже в один бік: брейки від Роббі 51, 58 та 82 в останньому фреймі забезпечили йому найбільшу перемогу в його кар’єрі.

Завдяки цій перемозі Макгіган отримав головний приз у розмірі £ 2,500 і піднявся на третю позицію в сезонному рейтингу, поступаючись лише двом найкращим – Си Цзяху та Шону О’Саллівану. Майкл Коллум фінішує цей сезон в шістці найкращих за підсумковим рейтингом. Обидва учасники фіналу приєднаються до Шона О’Саллівана, Девіда Ліллі та Бена Мертенса, щоб отримати місце від Q Tour на Чемпіонаті світу наступного місяця.

Обидва учасники фіналу також увійшли до числа 16 гравців, які трохи згодом братимуть участь у плей-офф Q Tour, переможець якого отримамає місце в мейн-турі.