Райан Томерсон – чемпіон APSBF 2022

Райан Томерсон – чемпіон APSBF 2022

Австралієць Райан Томерсон виграв Відкритий чемпіонат зі снукеру азійсько-тихоокеанського регіону, одержавши в фіналі перемогу над Джастіном Саїч з рахунком 6-1.

Ця перемога дозволяє Райану отримати свою першу дворічну карту в мейн-тур (сезон 2022/23 та 2023/24).

Цей новий турнір був організований Азіатсько-Тихоокеанською федерацією снукеру та більярду (APSBF) і був відкритий для гравців з Азії та Океанії. Загалом 58 претендентів вирушили на місце проведення турніру у передмісті Сіднея, щоб позмагатися за титул, приз у розмірі $4,000 та карту WST.

Томерсон, який проживав в Англії протягом останніх кількох років, на цьому турнірі виступав як один із фаворитів. Він пройшов через перший раунд, перемігши у всіх трьох матчах. В дев’яти фреймах, які Райан виграв у групі, він зробив сім брейків 50+ та брейк 112.

У чвертьфіналі Томерсон пройшов суворе випробування, перемігши колишнього представника мейн-туру Енді Лі (Гонконг) з рахунком 4-3.

У півфіналі Томерсон отримав ще більший досвід, перемігши колишнього професіонала та дворазового чемпіона Океанії Глена Вілкінсона з рахунком 5-1.

Останній суперник, – Джастін Саїч, – є більш відомим своїми вміннями гри в пул.

Томерсон був не намірений втрачати найбільший момент своєї кар’єри. Він взяв перші три фрейми матчу на кольорових – другий був на рожевому, а третій – на чорному. Потім брейк 58 очок у четвертому фреймі допоміг йому зробити рахунок 4-0. Після перерви Саїч зміг взяти шостий фрейм. Однак це лише ненадовго затримало перемогу Томерсона, який виграв сьомий фрейм і підняв переможний трофей.

https://www.wst.tv