«Бронзовий» Антон

«Бронзовий» Антон

Антон Казаков виграв бронзову нагороду на чемпіонаті Європи зі снукеру серед гравців до 21 року.

Незважаючи на поразку в півфіналі від Жюльєна Леклерка, інакше як фантастичним виступ Антона з сімома перемогами (включаючи виграші у справжніх зірок в цій віковій категорії Ліама Грема та Бена Мертенса) у восьми зустрічах назвати просто не можливо. І в грі проти Леклерка – віце-чемпіона Європи до 18 років, а згодом виявиться, що й до 21, шанси у Казакова були, й непогані. Леклерк виграв перший фрейм, Казаков у другому відповів брейком 60 очок та зрівняв рахунок.

Один з ключових моментів відбувся у третьому фреймі. Антон, вийшов на кліренс, що повинен був стати переможним, зіграв всі кулі, окрім останньої, на яку зробив не дуже якісний вихід. З чорною, в підсумку, Казаков не впорався, і віддав гру і фрейм бельгійцю. В наступному фреймі Казаков знову перемагає та знову зрівнює рахунок – 2:2. Але на заключну частину зустрічі більше сил лишилось у Жюльєна. Він виграє п’ятий фрейм, а у шостому робить брейк 93 очки та виходить до фіналу. Антон Казаков ділить третє місце з поляком Антоном Ковальські, який поступився валлійцю Ділану Емері – 0:4.

В підсумку, Емері, що вже не перший рік підбирається до мейн-туру, дуже впевнено виборює професійну ліцензію. 5:2 у фіналі з Леклерком, Ділан Емері – чемпіон Європи та новий професіонал. Сенчурі 103 очки та 13 (!) півсотенних брейків – яскраве підтвердження рівня гри Емері. На другому місці по серійності Леклерк – сенчурі та 9 півсотенних брейків. В доробку Антона Казакова брейки 60, 59, 57 та 52 очки.

Між своїми подвигами на юнацькому чемпіонаті, Казаков встиг здобути ще й вагому перемогу на чемпіонаті Європи зі снукеру «6-red», перші зустрічі якого пройшли вчора. 68 гравців (в тому числі українці Казаков та Ісаєнко) виявляють найсильнішого у зустрічах навиліт з першого кола.  Так ось, в 1/32 фіналу Казаков переміг видатного екс-профі, багаторазового чемпіона світу в усіх можливих аматорських дисциплінах, в тому числі дворазового чемпіона Європи з «6-red» Даррена Моргана (нагадаю, що саме Моргана в минулому році у фіналі здолав Юліан Бойко) – 4:1! На жаль, у наступній зустрічі Антон програв добре нам знайомому росіянину Івану Каковському – 3:4.

Закінчив виступи у «6-red» і Сергій Ісаєнко. В 1/32 фіналу Сергій здолав 4:0 данця Якоба Лунда Андерсена, але потім програв 2:4 52-річному гібралтарцю Майклу Кейну.