Ділан Емері – переможець другого турніру Q Tour Великої Британії/Європи 2024/2025

Ділан Емері переміг Харві Чендлера з рахунком 4-3 в драматичному фіналі та виграв другий турнір WPBSA Q Tour Великої Британії та Європи сезону 2024/25.

23-річний валлієць зміг відігратись з рахунку 1-3 та вийти переможцем з непростої боротьби.

Емері перемістився на друге місце в рейтингу Q Tour і гарантував собі місце на Q Tour Global Playoff наприкінці сезону. Перше місце рейтингу наразі посідає переможець першого турніру Андрес Петров.

Рейтинг Q Tour:

  1. Андрес Петров – 3300
  2. Ділан Емері – 3000
  3. Раян Томерсон – 2100
  4. Харві Чендлер – 1500
  5. Марк Джойс – 1500
  6. Юліан Бойко – 1200
  7. Ліам Хайфілд – 1200
  8. Раян Дейвіс – 900
  9. Саймон Блеквелл – 900
  10. Стівен Холлворт – 600

25. Антон Казаков – 300

Розпочавши виступ на турнірі з 1/32 фіналу як один з 48 сіяних гравців, Емері виграв матчі проти Адама Аббаса та Патріка Уілана, та вперше потрапив до 1/8 фіналу на Q Tour.

“Сухі” перемоги в матчах проти Матеуша Барановськи та Кулдеша Джохала привели його до півфіналу, де він виграв з рахунком 4-2 у Марка Джойса.

В фіналі суперником Ділана став англієць Харві Чендлер, який також виграв п’ять матчів, щоб гарантувати собі місце в фіналі.

На початку фінального матчу здавалося, що Чендлер збереже свою позитивну динаміку. Харві програв близький перший фрейм, але потім взяв три фрейми поспіль з брейками 86, 54, 50 і 68 очок (3-1).

Але Емері відповів брейками 74 і 69 очок і зрівняв рахунок (3-3). У вирішальному фреймі обидва гравці мали шанси на перемогу, але Емері отримав свою перевагу завдяки добре виконаному снукеру, і виграв фрейм.

Ділан Емері:

“Я дуже щасливий що переміг. Це – величезне полегшення. Харві зіграв добре і рахунок був 3-1 на його користь. Я виграв гарний перший фрейм, а в другому лідерство переходило туди-сюди. Він доклав усіх зусиль і гарно зіграв в цьому матчі.”

Емері підтвердив свою мету на цей сезон повернути собі місце в професійному турі.

“Моя мета — просто перемагати, перемагати, перемагати і робити те, на що я здатний. Я думаю, що багато гравців скажуть, що, враховуючі такі стандарти, не вдасться багато для себе взяти одразу [з перших двох років в турі], окрім досвіду. Але про це не дізнаєшся поки не пройдуть кілька років.

Єдине, що я виніс для себе, це – розуміння того, що моє ставлення тоді було неправильним на початку, і це, можливо, коштувало мені одного або двох матчів. Тому мені просто потрібно зробити все від мене залежне. Але це легше сказати, аніж зробити!”

Третій турнір Q Tour відбудеться з 4 по 6 жовтня у Стокгольмі, Швеція.