Лей Пейфань повертається до мейн-туру!

Лей Пейфань переміг Вінні Калабрезе з рахунком 6-5 в фіналі Відкритого чемпіонату Азійсько-Тихоокеанського регіону, і завдяки цьому повертається до мейн-туру після річної відсутності.

20-річний китайський снукерист став кращим з 90 снукеристів в Маунт-Прічард, Австралія, і відновив свій професійний статус менш ніж через дванадцять місяців після вильоту з туру в кінці сезону 2022/23.

І Лей, і Калабрезе потужно виступили в груповій стадії, вигравши по 11 фреймів та програвши лише 1 фрейм кожен.

На стадії плей-офф Лей Пейфань переміг Адама Воллера (3-0) та 1/8 фіналу Чі Кін Єна (4-1). В чвертьфіналі суперником Лея став його земляк та колишній чемпіон WSF Ло Хунхао.

Ло Хунхао став для Пейфаня найважчим суперником і він зміг його здолати з рахунком 4-2. А в 1/2 фіналу Лей переміг Ван Нансен Сін Мана з Гонконгу з рахунком 5-2.

В фіналі суперником для Лей Пейфаня став колишній профі та нещодавній переможець одного з турнірів Q Tour Asia Pacific Вінні Калабрезе. Він програв лише чотири фрейми в своїх чотирьох матчах плей-офф на шляху до фіналу.

Вінні Калабрезе був у відмінній формі протягом усього турніру, зробивши чотири сенчурі та ще шістнадцять брейків понад 50 очок. Калабрезе впритул наблизився до титулу чемпіону, маючи перевагу в рахунку 5-3 (матч до 6 перемог).

Проте Лей виграв три фрейми поспіль і забезпечив собі чемпіонську корону та дворічну карту в професійний тур на сезони 2024/25 і 2025/26.