Ронні О’Салліван – переможець World Masters of Snooker

Перший професійний турнір зі снукеру в Саудівській Аравії гідно виграв найкращий гравець за всю історію снукеру – Ронні О’Салліван!

Ронні переміг Луку Бреселя з рахунком 5-2 в фінальному матчі.

Турнір став знаковим для снукеру, оскільки найкращі гравці мейн-туру вперше змагалися тут. Є надія, що ця подія викличе хвилю інтересу до снукеру на Близькому Сході.

На турнірі було нововведення у вигляді додаткової золотої кулі, що давала гравцям шанс зробити унікальний брейк 167 очок та отримати бонус в розмірі 500 000 доларів США. «Супер-максимум» не було досягнуто, але було оголошено, що на наступному турніру бонус буде подвоєно до 1 000 000 доларів США. Також прозвучала ідея створення академії Ронні О’Саллівана в Саудівській Аравії.

Ця перемога може допомогти О’Саллівану мати найкращий сезон в кар’єрі, адже наразі він виграв п’ять турнірів в сезоні. Головний приз турніру збільшив його загальні призові за сезон до £1 141 500, побивши рекорд Джадда Трампа в £1 093 900. Попереду ще три великих турніри, включаючи Чемпіонат світу, де Ронні буде боротися за восьму корону.

Бресель сподівався виграти свій перший титул з моменту підкорення Крусібла в травні минулого року, але вирішальною стала критична помилка в четвертому фреймі.

О’Салліван виграв перший фрейм матчу з брейком 96 очок, потім Бресель домінував в другому фреймі. В наступному фреймі Лука з брейком 81 очко вийшов вперед з рахунком 1-2. В четвертому фреймі Бресель вигравав з рахунком 29-0, коли не забив чорну кулю, і його суперник покарав його кліренсом 94 очки.

А далі Бресель вже не зміг набрати жодного очка після перерви, оскільки О’Салліван виграв три фрейми з брейками 121 і 124 очки. Це забезпечило йому перемогу в матчі та 79-й професійний титул в кар’єрі.

Ронні О’Салліван:

“Це був фантастичний турнір, блискуче місце та неймовірні вболівальники. Усі гравці насолоджувалися місцевою культурою та гостинністю. Це такий турнір, в якому я хочу брати участь, – тут чудова атмосфера.

На Riyadh Season представлено багато видів спорту, – кожен має потрапити до Саудівської Аравії! Якщо хочете спробувати зробити спорт настільки великим, наскільки це можливо, то Саудівська Аравія є потужною силою.

Я хотів добре виступити на цьому турнірі, і навіть просто бути частиною цієї події вже чудово. Я дуже добре стартував в матчі проти Джона Хіггінса, – це був один з моїх найкращих виступів. Мені було важко в півфінальному матчі проти Джадда Трампа, але у фіналі я вже зіграв краще. Я почувався тут дуже спокійно і невимушено, тому що люди тут сприймають життя неквапливо. Було чудово почути, як фанати скандують моє ім’я в кінці. Я вже чекаю повернення.

Їм тут подобається снукер і вони говорять про академію та пошук гарних тренерів. Якщо в гру гратиме молодь, то через 20 років у нас може бути чемпіон світу з Саудівської Аравії. І це добре для снукеру.”