Запрошувальний турнір Ліга Чемпіонату 2024. Група 3 та група 4

Morningside Arena в Лестері в понеділок 5 лютого розпочались матчі запрошувального турніру Ліга Чемпіонату 2024. Джон Хіггінс є діючим переможцем цього турніру.

Нагадаємо, що учасники турніру розподілені по 7 групах. Гравці, що посядуть перші чотири місця в своїй групі, проходять в стадію півфіналів, а згодом визначають переможця групи в фінальному матчі. Гравець з 5-го місця в групі та троє півфіналістів отримують можливість зіграти в наступній групі. Учасники з 6-го та 7-го місць вибувають з турніру. Переможці груп надалі формують фінальну групу.

Призовий фонд турніру складає £205 000.

Призові (групи 1-7)

Переможець— £ 3 000
Фіналіст — £ 2 000
Учасники 1/2 фіналу — £ 1 000
Перемога у фреймі (група) — £ 100
Перемога у фреймі (плей-офф) —  £ 300

Переможцем групи 1 став Стюарт Бінгем, а групи 2 – Кріс Вейклін.

Всі матчі турніру проходять в форматі до 3 перемог.


Кайрен Вілсон в третьому фреймі матчу проти Тома Форда зробив свій п’ятий максимальний брейк в кар’єрі.

Він став 12-м гравцем в історії снукеру, який досяг позначки в п’ять максимальних брейків. Це його перший максимальний брейк після пам’ятного максимуму в Крусіблі минулого року.

Цей брейк став 8-м максимумом в сезоні та 197-м в історії снукеру.


Група 3

Переможцем групи став Марк Селбі.

Селбі забезпечив собі вихід до фінальної групи, завдяки перемозі над діючим чемпіоном Джоном Хіггінсом з рахунком 3-0.

Хіггінс очолив групову з чотирма перемогами в шести матчах, а потім в півфіналі переміг Ніла Робертсона з рахунком 3-0.

Марк Селбі:

“Я відчував, що протягом цих днів я добре грав і забивав. Ліга Чемпіонату — це чудова практика. Я відчуваю, що останнім часом мені було важко досягти результату. Зіграти багато матчів, навіть якщо це короткий формат, – тримає в тонусі.

Навіть якби я не виграв групу, я б не був сильно розчарований, оскільки мав би ще кілька днів тут. Але це чудово – мати місце в фінальній групі.”

Wordpress Table Plugin
Wordpress Table Plugin

Група 4

Переможцем групи став Ніл Робертсон, який в фінальному матчі переміг Кайрена Вілсона (3-2).

Групу знов очолив Джон Хіггінс, який мав дві перемоги в шести матчах. Але в півфінальному матчі Джон програв Кайрену Вілсону (1-3) і знов втратив можливість поборотися за місце в фінальній групі.

Ніл Робертсон здобув місце в фіналі завдяки перемозі над Баррі Хокінсом з рахунком 3-0.

Ніл Робертсон:

“Гадаю, що в деяких матчах, які я зіграв цього тижня, часом мене складно було обіграти. Довгі удари вдалися абсолютно фантастичними, і я дещо змінив свій підхід до того, як робити такі удари.

Я повертаюся до того, як я грав багато років тому. Мої довгі удари ніколи не були кращим, аніж зараз.

Баррі (Хокінс) зробив, можливо, лише п’ять ударів в півфіналі, тоді як Кайрен (Вілсон) і я просто закидали один одного ударами. Останній фрейм був неймовірним. Кайрен намагався зробити гарний відіграш, але я зміг зробити брейк 50 очок.

Коли опиняєшся в фіналі і вже грав у кількох групах, то хочеш вже потрапити до фінальної групи. Тому мені буде приємно повернутися до Кембриджу та трохи потренуватися напередодні Welsh Open.”

Wordpress Table Plugin
Wordpress Table Plugin