Булчу Ревес – переможець молодіжного Чемпіонату WSF 2024 та новий гравець мейн-туру

Булчу Ревес переміг Ґуна Ченьчжи з рахунком 5-3 в фіналі молодіжного Чемпіонату WSF 2024 і став першим в історії професіоналом мейн-туру з Угорщини.

Як переможець цього Чемпіонату, тепер Булчу отримує дворічну карту в мейн-тур, починаючи з сезону 2024/2025.

Обидва гравці дійшли до фінального матчу у відмінній формі, програвши лише по чотири фрейми кожен на стадії плей-офф. Однак вони зустрічалися на груповому етапі в матчі, в якому Ревес переміг з рахунком 3-1.

Угорець почав дуже швидко з брейком 60 очок та виграв перший фрейм. В другому фреймі він мав перевагу 44 очки, однак Ґун не збентежився і зрівняв рахунок (1-1).

Приголомшливий брейк 130 очок від Ревеса, – найвищий показник на турнірі, – дав йому перевагу в рахунку 3-1.

Ґун взяв перший фрейм після перерви і скоротив відставання (3-2) перед тим, як зрівняв рахунок у, здавалося б, ключовому шостому фреймі. Ревес помилився на рожевій кулі і Ґун спокійно зачистив стіл (3-3).

Однак далі угорець витримав тиск і взяв важкий сьомий фрейм (4-3).

Драма досягла свого піку у восьмому фреймі, коли знову гра дійшла до кольорих куль, але цього разу Ревес не помилився і зробив все, щоб забезпечити собі перемогу.

Булчу Ревес:

“Це – просто дивовижно! Я нічого не очікував перед турніром, але я відчував, що граю все краще і краще, і перед фіналом я знав, що переможу.

Я не забив рожеву кулю, щоб зробити рахунок 4-2, і тому коли рахунок був 3-3 я був спустошений. Не знаю як, але я виграв сьомий фрейм, а потім знову повернувся в гру.

Думаю, я отримаю бугуто повідомлень, тому що кожен угорський гравець підтримував мене, і це – чудове відчуття. Я сподіваюся, що всі щасливі, і це зможе надихнути багато гравців в Угорщині. Я полюбив грати в снукер ще у вісім років і досі люблю цю гру.

Залишитися в турі після перших двох років — моя перша мета. Щоб потрапити до топ-64, мені доведеться грати навіть краще, ніж цього тижня, але я знаю, що зможу це зробити. Я з нетерпінням чекаю цього.”