World Grand Prix 2024: завершення чвертьфіналу, початок півфіналу. День 5

Вчора на World Grand Prix 2024 в вечірній сесії визначились перші два учасники 1/2 фіналу: Джадд Трамп та Цао Юйпен.

Джадд Трамп сенсаційно переміг Марка Селбі з рахунком 5-1, а Цао Юйпен не менш сенсаційно в контрі обіграв Марка Вільямса (5-4).

Джадд Трамп виглядав близько до тієї форми, яка принесла йому три рейтингові титули у жовтні.

Граючи на домашньому полі в Лестері, Селбі зазнав неприємної поразки, заробивши за матч всього 100 очок, завдяки сенчурі в 5-му фреймі.

Брейк 59 очок допоміг Трампу виграти перший фрейм. Потім Селбі мав шанс зрівняти рахунок, але не забив останню жовту кулю в другому фреймі, і його суперник скористався цим. Трамп також домінував в третьому фреймі, а потім зробив 119 очок та виграв і четвертий (4-0). Після перерви Селбі зміг уникнути “сухої” поразки завдяки сенчурі 100 очок. А далі Трамп завершив матч з брейком 68 очок в шостому фреймі.

Цао Юйпен вийшов в п’ятий рейтинговий півфінал в своїй кар’єрі та другий цього сезону.

Марк Вільямс лідирував з рахунком 3-0 (брейки 92 і 60 очок), а далі був максимально близько до перемоги з рахунком 4-2. Але Цао Юйпен зрівняв рахунок завдяки брейкам 74 і 55 очок (4-4). У вирішальному фреймі Вільямс лідирував з рахунком 33-5, коли його спіткало жорстоке нещастя. Він завів биток в скупчення червоних куль і залишився без подальшого результивного удару. Пізніше він зіпсував відіграш, давши Цао можливість зробити чудовий кліренс 74 очки.


Сьогодні в денній сесії завершилась 1/4 фіналу, де переможцями стали Дін Цзюньху та Ронні ОСалліван. Тепер вони зіграють між собою завтра другий матч півфіналу.

19 січня 20241/4 фіналу
15:00Гері Вілсон1-5Ронні О’Салліван
17:00Чжан Аньда2-5Дін Цзюньху
1/2 фіналу
21:00Джадд Трамп6-2Цао Юйпен
80(70)-7, 106(106)-4, 83(61)-4 ,
55-62, 7-79, 77-18,
80-24, 69(60)-36

Ронні О’Салліван продовжив свій шлях до четвертого титулу в сезоні, перемігши Гері Вілсона з рахунком 5-1.

Тепер він зустрінеться в півфіналі з Діном Цзюньху.

О’Салліван перебуває в одній зі своїх найкращих форм за всю історію, вигравши 12 матчів поспіль, отримавши титул Чемпіона Великої Британії, а також трофей Мастерс. Також він завоював трофей на Шанхай Мастерс у вересні.

Гері Вілсон сильно стартував сьогодні і взяв перший фрейм (1-0). Але потім він набрав лише два очки в наступних трьох фреймах, коли О’Салліван робив брейки 68, 129 і 78 очок (1-23). В п’ятому фреймі Вілсон мав перевагу в 36 очок, але не зміг вийти з важкого снукеру, і О’Салліван виграв фрейм (1-4). І шостий фрейм став останнім після брейків 54 і 58 .

Ронні О’Салліван:

“Я не грав добре з тих пір, як виграв титул чемпіона світу в 2022 році. Це викликає занепокоєння, тому що після травми руки я погано володію києм. Технічно я, мабуть, один із найгірших гравців в турі. Але справа не просто в технічних можливостях, інакше Ніл Робертсон вигравав би кожен турнір.

Є інші аспекти гри, якими я благословенний, і навіть не усвідомлюю, що це мої сильні сторони. Я вважаю, що я гарний універсальний гравець. Навіть моя погана гра все ще є високим стандартом – це, мабуть, тому, що я вигравав турніри, коли не був на висоті. Це, мабуть, моя найбільша перевага. Я роблю правильний удар у потрібний час, граю агресивно, коли потрібно, і відіграюсь, коли потрібно.”

Дін Цзюньху забезпечив собі вихід в півфінал, здобувши перемогу над Чжаном Аньда з рахунком 5-2.

Дін не виходив в жоден рейтинговий півфінал у 2020 чи 2021 роках, але за останні 22 місяці він пройшов в п’ять півфіналів. Дін демонструє підвищення рівня своєї гри та форми.

Після програшу сьогодні в першому фреймі він виграв чотири фрейми поспіль із брейками 102, 51 і 73 очок. Чжан відіграв один фрейм, зробивши сенчурі 101 очко. Але Дін закріпив перемогу в сьомому фреймі з брейком 74 очки.

Дін Цзюньху:

“Я спостерігав за грою Чжана з Марком Алленом і не думаю, що він грав так же добре, як і два місяці тому. Сьогодні я намагався контролювати гру, добре грав у відіграшах і набирав очки, коли мав шанси. Я радий, що Чжан виграв титул і оживив свою снукерну кар’єру.

Коли я був молодим, я хотів виграти кожен турнір по одному разу! Тому виграти цей турнір – є мрією, так точно як і інші турніри, які я ще не завоював. Мені потрібно буде добре зіграти проти Ронні та сконцентруватися. У нього великий досвід, то є я маю бути сильним.”



Джадд Трамп вийшов у свій шостий фінал цього сезону і залишився на шляху до четвертого рейтингового титулу.

Джадд переміг Цао Юйпена з рахунком 6-2.

Трамп може розраховувати на карколомний фінал в неділю проти Ронні О’Саллівана або Діна Цзюньху, де він боротиметься за свій 27-й рейтинговий титул в своїй кар’єрі.

Трамп домінував у перших трьох фреймах з брейками 70, 106 і 61 очок (3-0), причому його суперник майже не набрав очок. Цао програвав з рахунком 5-55 в четвертому фреймі, але зробив чудовий кліренс, щоб влаштувати респот чорної кулі, яку він в підсумку забив (3-1). Після перерви він виграв і п’ятий фрейм (3-2).

Шостий і сьомий фрейми виграві Трамп переміг (5-2). У восьмому, здавалося, Джадд вже перетнув переможну лінію, але не забив складну чорну кулю, коли брейк був 60 очок. Цао мав шанс відіграти цей фрейм, але також не забив чорну кулю, залишивши два червоних. І ця невдача зупинила його надії на перемогу.

Джадд Трамп:

“Я дуже добре розпочав матч і повинен був зробити рахунок 4-0. Він відіграв один фрейм, зробив рахунок 3-1, і це сповільнило гру, – вона пішла напружено, і кулі були незручними. Я намагався йти на удари, щоб підтримувати темп гри, і врешті-решт мені вдалося виграти. Я відчував себе дуже спокійним і знав, що заб’ю, якщо матиму шанси, навіть коли все йшло повільно і не так, як я хотів.

Приємно бути першим фіналістом. Я подивлюся інший матч і з нетерпінням чекаю на свій виступ. Вони обидва, – чудові гравці. Я хотів би протистояти Ронні, коли він буде у відмінній формі. Дін переміг мене на Чемпіонаті Великої Британії, тому було б добре помститися йому.”