World Grand Prix 2024: 1/8 фіналу. День 4

На World Grand Prix 2024 вчора розпочалась 1/8 фіналу і вже відомі чотири учасники чвертьфіналів.

Сьогодні в денній сесії відбудуться чотири матчі 1/8 фіналу, а ввечері будуть зіграні вже два чвертьфінали.

Матчі 1/8 фіналу проходять в форматі до 4 перемог, а матчі 1/4 – до 5 перемог.

Учасники 1/8 фіналу отримають грошовий приз в розмірі £7,500, а учасники чвертьфіналів –  £12,500.

18 січня 20241/8 фіналу
15:00Том Форд2-4Гері Вілсон
15:00Чжоу Юелун3-4Ронні О’Салліван
17:00Чжан Аньда4-2Марк Аллен
17:00Ноппон Сенкхам1-4Дін Цзюньху
1/4 фіналу
21:00Джадд Трамп5-1Марк Селбі
21:00Цао Юйпен5-4Марк Вільямс

Ронні О’Салліван, який не програвав з листопада, здобув приголомшливий успіх (4-3) в матчі проти Чжоу Юелуна.

Остання поразка О’Саллівана сталася в матчі проти Чжана Аньда в півфіналі International Championship більше двох місяців тому. Відтоді він виграв 11 матчів поспіль. В сьогоднішньому матчі Ронні зробив два сенчурі та ще сім брейків понад 50 очок.

Ронні пройшов до свого 141-го рейтингового чвертьфіналу, і його наступним суперником буде Гері Вілсон, який переміг Тома Форда з рахунком 4-2.

Чудовий брейк 67 очок дав О’Саллівану стартовий фрейм, а сенчурі 107 очок дав йому перевагу 2-0. Чжоу відповів таким же чином: брейк 76 очок дав йому третій фрейм, а серія 102 очки зрівняла рахунок 2-2. Гра в п’ятому фреймі дійшла до останньої червоної кулі, і Чжоу не зміг вийти зі складного снукеру, давши супернику шанс вийти вперед з рахунком 3-2. Брейки 65 і 56 очок присели Чжоу до рахунку 3-3, але він не забив складну червону кулю у центральну лузу на початку вирішального фрейму, і О’Салліван без шансів для Чжоу зробив переможний брейк 90 очок.


Дін Цзюньху переміг Ноппона Сенкхама з рахунком 4-1.

Тепер його чекає китайське дербі проти Чжана Аньда. Це буде повторення їхнього чвертьфіналу на International Chamlionship, який Чжан виграв з рахунком 6-3.


Чжан Аньда тримає й надалі свою чудову форму в цьому сезоні.

Він виграв у Марка Аллена з рахунком 4-2.

Брейк 95 очок допоміг Чжану повести в рахунку 3-0. І він завершив матч в шостому фреймі після того, як Аллен відіграв два фрейми.

Тепер Аллену доведеться докласти зусиль протягом наступних двох турнірів, щоб гарантувати собі місце на Players Championship.



Результати вчорашнього дня:

1/16 фіналу

  • Ноппон Сенкхам 4-1 Сяо Годун
  • Дін Цзюньху 4-3 Ріккі Волден
  • Чжан Аньда 4-2 Домінік Дейл
  • Марк Аллен 4-2 Джек Лісовскі

1/8 фіналу

  • Джадд Трамп 4-0 Лю Хаотянь
  • Марк Селбі 4-3 Алі Картер
  • Цао Юйпен 4-0 Шон Мерфі
  • Хоссейн Вафаї 1-4 Марк Вільямс

Марк Селбі переміг Алі Картера з рахунком 4-3 і забезпечив собі чвертьфінал з Джаддом Трампом.

Граючи перед своїми вболівальниками в Лестері, Селбі сподівається отримати натхнення з того факту, що його останній трофей – WST Classic в березні 2023 року – був отриманий на цьому ж місці.

Брейк 62 очки дав Селбі перший фрейм. Картер виграв другий фрейм з брейком 66 очки. Далі Селбі відставав з рахунком 1-2, але зробив брейки 105 і 62 очки та вийшов вперед (3-2). Картер зрівняв рахунок з сенчурі 103 очки і мав перший шанс у вирішальному фреймі. Але він заробив лише 7 очок, а потім не забив складну червону кулю у верхній кут, граючи з рестом. Селбі покарав його брейком 77 очок і виграв матч.


Джадду Трампу знадобилося всього 58 хвилин, щоб перемогти Лю Хоатяня з рахунком 4-0 з брейками 55, 51 і 72 очок.

Трамп є єдиним гравцем, який виграв цей турнір тричі, і сподівається повернутись до тієї форми, яку він показав у жовтні, коли виграв три титули поспіль.

Джадд Трамп:

“Я хотів би набирати більше очок. Я збираю 50 і не можу виграти фрейм, і іноді за це мене карають. Я намагаюся підвищити свій темп, іноді мені здається, що я трохи зависаю. Якщо я витрачатиму по 17 або 18 секунді на удар, як я роблю на тренуванні, то це допоможе мені грати краще. Я відчуваю себе краще цього тижня. Мені дуже подобається цей турнір, і я завжди пам’ятаю про свої перемоги тут, і це додає впевненості.”

[Про відсутність Ніла Робертсона, Луки Бреселя та Кайрена Вілсона на турнірі]

“Стандарт гри підвищується, і не можна собі дозволити зняти ногу з педалі газу. Якщо пропускаєш турніри на початку сезону, то важко надолужити згаяне. Це – чесна подія, тому що всі мають однакові шанси пройти кваліфікацію. Приємно бачити різні імена в сітці, і це тримає всі в тонусі, тому що не хочеться нічого пропустити.”


Цао Юйпен нокаутував Баррі Хокінса в першому раунді та взяв ще одну перемогу, обігравши Шона Мерфі 4-0.

Цао зробив брейки в 50, 70, 55 і 62 очок та вийшов в свій сьомий рейтинговий чвертьфінал.


Марк Вільямс здобув перемогу над Хоссейном Вафаї з рахунком 4:1 з брейками 108, 77 і 75 очок.

Вафаї пішов з арени, не потиснувши руку Марку в кінці матчу, але Вільямс вважає, що це було непорозуміння.

Марк Вільямс:

“Пізніше я говорив з Хоссейном з цього приводу, і він сказав, що це сталось тому, що я вдарив себе по нозі в кінці. Але я зробив це лише тому, що мені не слід було йти на рожеву кулю в останньому фреймі. Мені треба було відігратись. Я думав, що він повернеться до столу і поставить снукер, тому я і розлютився сам на себе. Але він просто пішов.”


Марк Аллен чудово розпочав захист свого титулу на турнірі, зробивши три сенчурі в матчі проти Джека Лісовскі, і переміг з рахунком 4-2.

Сьогодні він грав дуже чітко з початку матчу. Брейки 103 та 110 очок дали йому лідерство 2-0. Лісовскі відігрався до 2-2 з(брейки 93 та 75 очок), але перемога в матчі дісталась Аллену завдяки подальшим серіям 108 і 78 очок.

Марк Аллен:

“Джек — один із найталановитіших гравців у турі, і тому це був важкий матч. Сьогодні це був дуже високий стандарт гри. Загалом я добре виступав у минулому, коли захищав свої титули, тому, сподіваюся, я зможу пройти далеко цього тижня.”


Суперником Аллена в 1/8 фіналу буде Чжан Аньда.

Чжан переміг Домініка Дейла з рахунком 4-2 з брейками 75, 81 і 74 очок.

[Марк Аллен про Чжана Аньда]

“Чжан став сюрпризом цього сезону. Ніхто не очікував цього. Він був у турі протягом тривалого часу, і от тепер раптово він дуже сильно грає.”

Attachment