Чемпіонат Великої Британії 2023. День 2

Наступні чотири матчі 1/16 фіналу будуть зіграні сьогодні в Йорку.

Діючий чемпіон світу Лука Бресель зіграє матч проти Юань Сицзюня. Бресель минулого року програв Тому Форду в 1/8 фіналу з рахунком 3-6. Юань Сицзюнь в свою чергу не зміг пройти в основну стадію турніру минулого року.

Чжан Аньда та Елліот Слессор також минулого року не змогли проьитися в основну стадію турніру.

Шон Мерфі зіграє в вечірній сесії з Хоссейном Вафаї. Шон минулого року дійшов до чвертьфіналу. але програв Джеку Лісовскі (1-6).

Хоссейн Вафаї на минулорічному чемпіонаті також отримав поразку від Джека Лісовскі, але ще в 1/8 фіналу з рахунком (2-6).

Алі Картер минулого року не пройшов кваліфікацію, а от Меттью Селт дійшов до основної стадії, але програв Кайрену Вілсону в 1/16 фіналу з рахунком (3-6).

26 листопада1/16 фіналу
15:00Чжан Аньда6-5Елліот Слессор
15:00Лука Бресель6-4Юань Сицзюнь
21:00Шон Мерфі3-6Хоссейн Вафаї
21:00Алі Картер3-6Меттью Селт

Лука Бресель розпочав свій виступ на турнірі з перемоги над китайцем Юань Сицзюнєм з рахунком 6-4.

Юань буде розчарований вильотом з турніру, але може розрадитися двома чудовими перемогами в кваліфікації. 23-річний снукерист переміг Александра Урсенбахера з рахунком 6-5, та Кена Дохерті з рахунком 6-3.

Юань взяв перший фрейм, але Бресель одразу зрівняв рахунок з брейком 127 очок (1-1). Юань відновив своє лідерство, але другий сенчурі 108 очок допоміг Бреселю знову зрівняти рахунок (2-2).

Після перерви Бресель виграв два фрейми (4-2), але Юань виграв сьомий фрейм на чорній кулі, а потім взяв і восьмий (4-4). Брейк 86 очок наблизив Бреселя до перемоги, а наступний десятий фрейм, що тривав 27 хвилин, став переможним для Луки. Після матчу Бресель пояснив, чому він вирішив, що зараз настав час щоб рішуче відновити свою найкращу форму.

Лука Бресель:

“80% цієї справи – це особисто для мене. Як чемпіон світу ти хочеш добре виступати та добре грати. Багато людей приходять подивитися на мене, і я не хочу підвести їх , не хочу підвести себе. А 20% – тому, що я трохи втомився слухати, як люди кажуть, що я ледачий. Люди бачать мене, і, можливо, думають, що я взагалі не переймаюся снукером. Насправді все навпаки. Мені подобається ця гра, я люблю добре виступати та перемагати. Можливо, я хочу показати трохи більше того, яким Лука є насправді, і спробувати повернутися в коло переможців.

Є багато позитивних моментів. Я думаю, що якщо я зможу прибрати маленькі помилки, то стану небезпечним гравцем. Я приїхав до Йорка, щоб спробувати знайти трішки впевненості та отримати відчуття глибокого занурення в турніри. Я хочу знову відчути атмосферу Чемпіонату світу. Хто знає, якщо я зіграю добре в наступному матчі і вийду до чвертьфіналу, то це може дати гарний поштовх моєму сезону.

Цього тижня я купив ще дві машини, тож з мільйонера я перетворився на немільйонера. Я купив їх, тому що знаю, що вони не сильно знеціняться, тому я, можливо, не такий дурний, як багато хто думає. Це було свідоме рішення, – купити машини, і, можливо, знову відчути тиск в житті. Я не став лінивим, але я не відчував вже голоду до перемог чи мотивації, мені це не подобається. Треба було щось змінити.”

Чжан Аньда виграв бій проти Елліота Слессора з рахунком 6-5.

Поєдинок тривав чотири години 38 хвилин, і Чжан виграв, відстаючи з рахунком 4-5. Нервовий брейк 70 очок допоміг йому зрівняти рахунок (5-5). І у вирішальному фреймі Чжан зміг витримати тиск та, зробивши брейк 46 очок, перемогти в матчі.