Марк Аллен – переможець запрошувального турніру Чемпіон Чемпіонів 2023!

Марк Аллен вдруге став переможцем турніру!

Цього разу в фіналі Марк переміг Джадда Трампа з рахунком 10-3, зробивши сенчурі та ще п’ять брейків більше 50 очок.

Аллен став найкращим гравцем сезону 2022/23, вигравши три рейтингові турніри, але повільно розпочав цей сезон і не виходив в жоден півфінал до цього тижня. На шляху до цього фіналу Марк переміг Джиммі Вайта, Алі Картера та Джона Хіггінса. Аллен програв лише вісім фреймів за весь турнір.

Марк Аллен:

“Я дуже стійко тримався цілий день, я небагато помилявся і тримав Джадда під тиском. З рахунку 7-1 почали з’являтися сумніви, але врешті-решт мені вдалося добре завершити матч. Це – велика, важлива подія, і після нервового початку я добре грав весь тиждень. Я дуже радий. Кожен хоче грати на найбільших турнірах і заповнених аренах. Ось чому я граю в цю гру. Глядачі вболівали за Джадда сьогодні ввечері, тому що хотіли побачити камбек, але я був до цього готовий.

Джадд грає надзвичайно в цьому сезоні, і мені набридло надсилати йому повідомлення після кожного турніру, щоб сказати «молодець», тому приємно отримати тепер від нього відповідь. Я дуже наполегливо працював, щоб повернути свою гру. І тому приїхати сюди та знайти свою форму, було дуже приємно.”

Аллен також вшанував пам’ять свого друга Джо Шорта, який, на жаль, помер цього року. Він додав: “Це було для Джо.”

Трамп не зміг отримати четвертий титул в цьому сезоні, але він п’ять разів виходив у фінал, а також посів друге місце на European Masters.

Трамп грав дуже гостро, коли зробив сенчурі 123 очки в другому фреймі, та зрівняв рахунок 1-1. Аллен відновив лідерство (2-1), а потім відігрався з рахунку 0-62 і забрав четвертий фрейм з кліренсом 63 очки. Марк виграв наступні чотири фрейми з найвищим брейком 137 очок і вийшов вперед з рахунком 7-1.

Трамп відігрався до 7-3, але Аллен переміг в 11-му фреймі на кольорових кулях, і це зупинило опір його суперника. Трампу не вдалося набрати жодного очка, оскільки Аллен завершив матч в 13-му фреймі з брейком 75 очок.