Чемпіон Чемпіонів 2023. День 3, група 1

Третій день на Чемпіон Чемпіонів 2023 і в боротьбу вступають наступні чотири гравці в групі 1.

Сьогодні вболівальників мав би потішити своєю грою Ронні О’Салліван, що є найчастішим переможцем цього турніру і діючим переможцем, але він відмовився від участі в останній момент і тепер його замінить Дін Цзюньху.

Учасники групи:

  • Джон Хіггінс (Шотландія) – переможець Ліги чемпіонату 2023 (запрошувальний)
  • Кріс Вейклін (Англія) – переможець Shoot Out 2023
  • Чжан Аньда (Китай) – переможець International Championship 2023
  • Дін Цзюньху (Китай) – переможець Чемпіонату світу з 6 червоних 2023

Група 1

15 листопада
15:00Дін Цзюньху4-3Чжан Аньда
15:00Джон Хіггінс4-0Кріс Вейклін
Фінал групи
21:00Дін Цзюньху1-6Джон Хіггінс

Джон Хіггінс отримав нищівну перемогу над Діном Цзюньху та став переможцем групи 1.

Джон Хіггінс показав фантастичний снукер, завдяки якому увірватися до півфіналу турніру. Хіггінс переміг Діна Цзюньху з рахунком 6-1 і тепер гратиме матч проти Марка Аллена в суботу ввечері.

Гра Джона була найвищої якості, і він в першому ж фреймі матчу пішов на максимум. В свої 48 років він став би найстаршим гравцем в історії снукеру, який зробив максимальний брейк, але його серія завершилась на 96 очках, і 13-а червона куля залишилась в лузі. Дін відразу ж відповів брейком 106 очок, і зрівняв рахунок. Але Хіггінс повернув лідерство з брейком 83 очки. Джона було не зупинити і далі він виграв наступні чотири фрейми (брейки 83, 80, 93, 86, 82 очки).

Джон переміг і цей вихід в півфінал турніру став для нього вже третім.

Джон Хіггінс:

“Я почувався сьогодні добре, і мені це дуже сподобалося. Це чудове місце, і я не можу дочекатися, щоб повернутися до столу в суботу.

Ми з Марком [Алленом] завжди проводимо чудові матчі. Минулого разу він виграв у мене з рахунком 9-8 в фіналі Northern Ireland Open, тому, можливо, я йому винен. Я не можу дочекатися, щоб зіграти з ним.”

В груповому матчі Джон всуху переміг Кріса Вейкеліна (4-0). А Дін Цзюньху в контрі переміг Чжана Аньду з рахунком 4-3, незважаючи на те, що Чжан зробив камбек з рахунку 0-3 до 3-3. У вирішальному фреймі в запеклій боротьбі Дін отримав перемогу у фреймі та матчі на останній чорній кулі після невдалого відіграша Чжана (66-59).