Джадд Трамп вчетверте став переможцем Northern Ireland Open

Феноменальний Джадд Трамп зміг вчетверте завоювати трофей турніру Northern Ireland Open!

Джадд Трамп став п’ятим гравцем в історії снукеру, який виграв три рейтингові титули поспіль, розгромивши Кріса Вейкліна в фіналі з рахунком 9-3.

Трамп програвав з рахунком 1-2, але підтвердив свій статус найкращого гравця в чудовій формі. Джадд виграв вісім з останніх дев’яти фреймів з трьома сенчурі та ще чотирма брейками більше 50 очок. Наразі Трамп виграв усі 12 кар’єрних зустрічей із Вейкліном.

В жовтні Трамп виграв турніри English Open і Wuhan Open, зробив переможну серію з 20 матчів поспіль, яка принесла йому 300 000 фунтів стерлінгів. Окрім цього для Трампа це – четверта корона Northern Ireland Open (2018, 2019, 2020 роки).

Після свого тріумфу Трамп має 26 рейтингових титулів за кар’єру, випереджаючи Марка Вільямса та поступаючись лише Ронні О’Саллівану (39), Стівену Хендрі (36), Джону Хіггінсу (31) і Стіву Девісу (28). Завдяки цій перемозі Джадд покращив свої позиції в однорічному рейтингу та рейтингу BetVictor Series. І хоча Трамп залишається третім в офіційному рейтингу, він скорочує відставання від лідера О’Саллівана. Джадд поїде на International Championship в Китай на початку листопада з метою отримати і там перше місце та шанс стати другим гравцем в історії, який виграв чотири рейтингові титули поспіль, переслідуючи рекорд Хендрі з п’яти титулів, встановлений у 1990 році.

Вейклін, який грав свій найбільший матч в кар’єрі, одразу вийшов вперед з рахунком 2-1, але потім мало що міг зробити, щоб зупинити свого суперника, який був на вершині гри. Вейклін втратив шанс збільшити свої рейтингові титули. Тим не менш, цього року він зробив величезні кроки вперед в своїй кар’єрі, а чек в розмірі 35 000 фунтів стерлінгів підняв його на 21 місце в світовому рейтингу.

Трамп домінував у першій сесії і завершив її з перевагою 6-2. Переповнений зал Waterfront Hall, можливо, сподівався на відсіч Вейкліна, але натомість їх пригостив майстер-класом Трамп і зробив серії 101 та 125 очок (8-2).

Джадд мав перший шанс в 11-му фреймі, але втратив позицію, коли рахунок був 31-0. Вейклін відповів брейком 52 очки, а потім переміг у відіграшах і додав необхідні очки для перемоги у фреймі (8-3). Гравці не пішли на перерву в середині сесії, адже Трамп забив довгу червону кулю, чим розпочав переможний брейк 129 очок.

Джадд Трамп:

“За останні три тижні все відбувалося так швидко, що зараз це здається сюрреалістичним. Остання сесія сьогодні була найкращою з тих, які я зіграв в своїх переможних 20 матчах. Я грав дуже гостро. Коли я виходжу вперед, я можу розслабитися, грати якнайкраще та перемагати суперників. Коли добре граєш, то суперники помиляються в потрібний момент, і ти виграєш у вирішальних фреймах. Психологічно я був у гарному стані, коли з’являлися шанси.

Ви повинні пам’ятати, скільки напружених матчів я виграв. Я міг програти їх усі, бо все було 50/50.

За останні п’ять років у мене було багато перемог на турнірах. Ще є люди, які кажуть, що я погано грав, можливо, тому, що вони очікують від мене більшого. Те ж саме з Джеком Лісовскі, я вважаю, що іноді ми робимо гру легкою, і люди очікують навіть більшого. Але це не так просто.

Кріс значно покращив свою гру і забиває багато куль, він виглядає впевненіше під час ударів. Він працює над своїми слабкими сторонами, чого не роблять багато гравців. Це дійсно допомогло йому, і приємно бачити когось із посмішкою на обличчі на такій чудовій арені.”

Кріс Вейклін:

“Для мене все було чарівно. Перемога на Shoot Out була феноменальною, але потрапити до фіналу такої події з такою великою кількістю глядачів було неймовірно. Якби я міг вибрати когось для участі в фіналі, то це був би Джадд. Одного разу я таки переможу його. Я думаю, що він виплатив свої кредити лише за рахунок матчів зі мною.

Коли я вигравав з рахунком 2-1, я подумав: «Ось, вже все в кишені!» Але Джадд виграв останні три турніри, він – один із найкращих гравців, які коли-небудь грали в цю гру, і я сподіваюся, що він збереже це протягом решти сезону. Цього разу минулого року я був у поганому стані, але останні 12 місяців були чудовими для мене як за столом, так і поза ним. Мати привілей грати сьогодні на цій арені – це фантастично.”