Майкл Холт – переможець другого турніру Q Tour Великої Британії/Європи 2023/2024

Майкл Холт переміг Ліама Дейвіса з рахунком 5-2 в фінальному матчі, що відбувся в Стокгольмі, і таким чином виграв другий турнір Q Tour Великої Британії/Європи 2023/2024.

Майкл Холт прагне повернутися до професійногу туру, і його перший тріумф в Q Tour дає йому змогу підвищити свої шанси в боротьбі за перше місце рейтингу наприкінці сезону, що гарантує перехід в мейн-тур.

Як сіяний гравець, Холт розпочав свою боротьбу в суботу. Отримавши автоматичний прохід в 1/16 фіналу, після відмови суперника (Асутош Падхі) в попередньому раунді, Майкл переміг Юй Кіу Чана (Гонконг) з рахунком 3-1 з брейками 74 та 68 очок.

В 1/8 фіналу він переміг фіналіста першого турніру Крейга Стедмена з рахунком 3-0, зробивши брейк рівно 100 очок в початковому фреймі.

В 1/4 фіналу Холт дозволив своєму супернику Деніелу Вомерслі заробити лише 14 очок протягом усього матчу, зафіксувавши перемогу з рахунком 4-0 (брейки 84, 82).

У 1/2 фіналу Холт був сильнішим за Алфі Дейвіса з Вельсу, і завершив матч з рахунком 4-1, зробивши найкращий брейк 58 очок в четвертому фреймі.

Раніше Холт ніколи не проходив далі 1/8 фіналу в турнірах Q Tour, але цього разу він програв лише два фрейми в чотирьох матчах на шляху до свого першого фіналу.

З іншого боку сітки вийшов 17-річний Ліам Дейвіс, який міг стати першим гравцем, що виграв два титули Q Tour поспіль після того, як минулого місяця виграв пергий турнір в Норт-Шилдсі.

Дейвіс зміг виграти вирішальний фрейм в матчі проти Даніеля Холойди (Польща) в 1/32 фіналу. А потім здобув перемогу над Олівером Сайксом та досвідченим колишнім професіоналом і переможцем Shoot Out Робіном Халлом в 1/16 та 1/8 фіналу відповідно.

В цікавому чвертьфіналі Дейвіс переміг фіналіста Q Tour Playoff минулого сезону та чинного національного чемпіона Австрії Флоріана Нюссле з рахунком 4-3.

В 1/2 фіналу на Дейвіса чекав його одноліток і чинний чемпіон Польщі Антоні Ковальський, який дебютував у Q Tour. Дейвіс став лише третім гравцем, який дійшов до двох фіналів змагань Q Tour поспіль. Ліам зробив брейки 79, 50 і 65 очок та переміг Антоні з рахунком 4-0.

Холт дуже добре розпочав фінальний матч, зробивши брейк 91 очко у стартовому фреймі. Потім він подвоїв свою перевагу, але Дейвіс зрівняв рахунок, вигравши наступні два фрейми.

Після перерви в матчі Холт зміг взяти три фрейми поспіль, включно з брейком 70 очок в шостому, та отримав перемогу з рахунком 5-2.

Третій турнір має відбутися в Німеччині з 20 по 22 жовтня.

Attachment