Шанхай Мастерс 2023. День 4, чвертьфінали

На Шанхай Мастерс залишилось лише вісім претендентів на тутил. Сьогодні будуть зіграні всі чвертьфінальні матчі.

Матчі пройдуть в форматі до 6 перемог, а учасники чвертьфіналу отримають приз в розмірі £35,000.

В особистих зустрічах рахунок наступний:

  • Ронні О’Салліван 39-35 Джон Хіггінс (останній матч – 1/2 фіналу Чемпіонату світу 2022, Ронні О’Салліван переміг з рахунком 17-11)
  • Марк Селбі 16-19 Джадд Трамп (останній матч – Ліга Чемпіонату 2023 (запрош.), Джадд Трамп переміг з рахунком 3-2)
  • Фань Чжен’ї 1-1 Ніл Робертсон (останній матч – Чемпіон Чемпіонів 2022, переміг Фань Чжен’ї з рахунком 4-3)
  • Роберт Мілкінс 2-1 Лука Бресель (останній матч – German Masters 2023, переміг Роберт Мілкінс з рахунком 5-3)
14 вересня1/4 фіналу
09:00Ронні О’Салліван6-5Джон Хіггінс
09:00Марк Селбі6-1Джадд Трамп
14:30Фань Чжен’ї1-6Ніл Роберстон
14:30Роберт Мілкінс3-6Лука Бресель

Діючий переможець турніру Ронні О’Салліван зробив камбек, програючи 2-5, та в підсумку переміг свого суперника Джона Хіггінса з рахунком 6-5.

Перемога означає, що О’Салліван продовжує свою безпрограшну серію на цьому турнірі. Загалом Ронні виграв свої останні 17 матчів у Шанхаї.

Сьогоднішній поєдинок був частиною одного з видатних змагань у снукері. Маючи 70 рейтингових титулів на двох, О’Салліван та Хіггінс звикли змагатися один проти одного на великих аренах.

Програш став гірким ударом для Хіггінса, який останнім часом зазнав низки болісних поразок. Починаючи з Players Championship 2021, Джону не вдавалося вигравати трофей в турнірах, – він посідав друге місце в п’яти турнірах за цей час.

Саме Хіггінс доклав усіх зусиль, щоб взяти контроль над сьогоднішнім матчем, а його суперник намагався знайти свою форму. Хіггінс зробив брейки 103, 115, 71 і 74 очок на шляху до рахунку 5-2.

У той момент здавалося, що О’Саллівану потрібно зробити неймовірне задля перемоги, але Хіггінс почав хитатися, коли вже було видно фінішну пряму. Він не використав шанси завершити матч у восьмому та дев’ятому фреймах, а О’Салліван, скоротив розрив до 5-4.

Ронні знайшов найкращу свою форму у вирішальний момент і змусив Хіггінса заплатити за свої помилки. Завдяки сенчурі в 100 очок, Ронні зрівняв рахунок (5-5). А у вирішальному фреймі О’Салліван зробив чудовий довгий удар по червоній кулі і тотал-кліренс в 130 очок забезпечив йому перемогу (6-5).

Ронні О’Салліван:

“Він справді мав мене перемогти. У нього було достатньо шансів. Він вів з рахунком 5-2 і контролював гру. Але нехарактерно для Джона, що він не завершив такий матч перемогою. Він виглядав трохи розчарованим собою. Я не сподівався щось зробити, тому що я грав справді жахливо. Я показував жахливу гру вже близько 18 місяців, і це довгий час, щоб не знайти свою форму.

Коли є приємна публіка та гарне місце, це змушує заглибитися в себе і мотивує не хочете програвати. На цьому турнірі викладаєшся на всі 100%. У мене тут гарні результати, і було б непогано потрапити у фінал.

Я не граю, щоб розважати когось, я просто граю так, як граю. Джадд схожий на мене, і Джиммі Вайт був таким теж. Ми граємо в атакуючу гру. Лука Бресель чудовий, і я люблю дивитися за його грою. Він мій улюблений гравець, за яким варто спостерігати. Я думаю, що вболівальники люблять більш атакуючий снукер.”

Марк Селбі значно додав собі впевненості після того, як розгромив Джадда Трампа з рахунком 6-1.

Ця перемога стала першою перемогою Селбі над Трампом, починаючи з 2015 року (він програв попередні п’ять зустрічей). Сьогоднішній результат — це драматичний поворот долі проти Трампа.

Саме Трамп виграв перший фрейм сьогодні з брейком 70 очок, але після цього Селбі взяв повний контроль над грою. Брейки 63, 75, 87, 80 і 83 очок допомогли йому виграти шість фреймів поспіль і вийти в півфінал.

Марк Селбі:

“Джадд не виступив так добре, як міг би. Коли такі гравці, як Джадд, грають так , як сьогодні, то потрібно намагатися використовувати ситуацію по максимуму. Це трапляється не дуже часто. Зазвичай він дуже гарно грає і його складно перемогти.

Китай є важливою частиною нашого снукерного календаря, і не мати турнірів тут протягом трьох-чотирьох років було важко. Повернутися сюди без будь-яких обмежень – це чудово. І я кажу від імені всіх гравців, що ми раді повернутися сюди.”

Ніл Робертсон забезпечив собі місце в півфіналі, розгромивши китайця Фань Чжен’ї з рахунком 6-1.

В своєму стартовому матчі проти Діна Цзюньху Робертсон мав великі проблеми, поступаючись з рахунком 3-5, але зміг зібратися та виграти останні три фрейми і здобути перемогу з рахунком 6-5. Цього вечора для Ніла все було простіше.

Брейки 77, 62 і 107 очок допомогли Робертсону здобути перемогу в матчі трохи більше ніж за дві години.

Тепер Нілу залишається лише один матч на шляху до свого першого виступу у фіналі Шанхай Мастерс. Суперником його стане діючий чемпіон світу Лука Бресель.

Лука Бресель в свою чергу переміг Роберта Мілкінса з рахунком 6-3. Бельгієць поступався з рахунком 2-0 та 3-2, але зміг виграти чотири фрейми поспіль.

За матеріалами wst.tv