Ліам Дейвіс – переможець першого турніру Q Tour Великої Британії/Європи 2023/2024

17-річний снукерист з Вельсу Ліам Дейвіс став переможцем першого турніру в рамках Q Tour Великої Британії/Європи. В фінальному матчі він переміг 41-річного Крейга Стедмена з рахунком 2-5.

На шляху до фіналу Ліам драматично виграв чотири матчі у вирішальних фреймах проти Ейдана Мерфі, Булчу Ревеша, Дуейна Джонса та Раяна Дейвіса (4-3).

Крейг Стедмен, що зіграв у своєму першому турнірі Q Tour після того, як вилетів з професійного туру після минулого сезону, переміг Мітчелла Тревіса, Аяана Ікбала, Саймона Бедфорда, Юліана Бойко та Тайлера Різа (4-3).

Дейвіс сильно розпочав гру з брейками 47 та 109 очок та заробив перевагу в рахунку 2-0. В наступному фреймі Стедмен з брейком 98 очок скоротив відрив до 1-2.

Гравці обмінялись наступними фреймами, але Дейвісу знадобилося лише 19 хвилин, щоб виграти ще два фрейми та досягти сенсаційної перемоги, що принесла йому головний приз у розмірі £3,000.

Нагадаємо, що всі переможці турнірів Q Tour Global отримують доступ до Q Tour плей-офф, де розігруються три карти в професійний мейн-тур.

Наступний турнір Q Tour 2 відбудеться з 15 по 17 вересня 2023 в Snookerhallen, Стокгольм, Швеція.