Наші на Мальті – проміжні результати

На Мальті закінчився передостанній день групових турнірів чемпіонату Європи зі снукеру серед чоловіків, який знову приніс Україні чимало приємних моментів.

Група D. Юліан Бойко (3 перемоги) виграв третю поспіль зустріч з рахунком 3:0, цього разу розгромивши головного конкурента по групі Джека Бредфорда з Вельсу. Юліан гарантував собі вихід з першого місця. Останній суперник – Імран Аяз з Хорватії, який в двох зустрічах взяв лише один фрейм. Перемога з рахунком 3:0 дасть змогу Юліанові отримати один з перших номерів посіву в плей-оф.

Група I. Матвій Лагодзинський (дві перемоги, поразка) у вівторок відпочивав. В середу на нього чекає головна гра в групі з ірландцем Стівеном Бейтменом. Ситуація ускладнюється тим, що Матвію для виходу з групи потрібно обов’язково виграти з різницею в два фрейми.

Група М. Денис Хмелевський (2-1) перемогою над Бріаном Ошойські майже ліквідував наслідки неприємної стартової поразки від Рісто Вайринена. Сьогодні ж Денис розгромив чеха Осипа Кузмановича, зробивши сенчурі 103 очки! Чеський гравець за три фрейми набрав 35 очок. Сьогодні ж Ошойські виграв 3:0 у Вайринена. Тепер маємо наступний розклад. Француз, не дивлячись на поразку від Дениса, вже у плей-оф, при чому з першого місця. На друге претендують Хмелевський (2:1, +2) та Вайринен (2:1, +1). Денис грає з Іваном Аттардом з Мальти (1:2, -2), Вайринен – з Кузмановичем (0:3, -7). Завдання Дениса – виграти з рахунком не гіршим, ніж Вайринен. Є велика підозра, що швейцарець переможе чеха «всуху», отже Хмелевського влаштує також тільки перемога з рахунком 3:0.

Група U. Владислав Вишневський (3-0) продовжує переможну ходу. У вівторок було обіграно Айзека Борга – 3:1. Влад вже в плей-оф. Для гарантії першого місця вистачить взяти два фрейми в Марійса Волайса (1-2) з Латвії. Але немає жодних причин не перемогти. Чемпіон Європи U-18 Булчу Ревеш, скоріше за все, буде лише другим.

Група Y. Артем Суржиков (0-3) спочатку дуже порадував чудовою грою проти лідера групи, відомого та досвідченого Майкла Коллумба з Шотландії. Поразка 2:3, при тому, що Артем вів 2:1 – з розряду тих, що коштують багатьох перемог. А ось потім Артем програв, і також в контрі, і також виграючи 2:1, супернику серйозно нижчого рівня – 46-річному данцю Мартіну Сондергаарду. Заключна гра в Суржикова – проти боснійця Едіна Ковачевича, який поки взяв лише один фрейм.

Група АС. Тарас Ульянченко (1-2) з ранку виграв у Кріса Дегнолла з острова Мен – 3:0. Потім вдало розпочав гру проти румуна Тудора Попеску. Тарас повів 2:0, але, на жаль, випустив перемогу – 2:3, но не шанси на вихід з групи. Перемога в заключній зустрічі з нідерландцем Маріо Верманном виведе Тараса в плей-оф.