Дін Цзюньху – переможець Чемпіонату світу з 6 червоних 2023

У фінальному матчі Чемпіонату світу з 6 червоних 2023 Дін Цзюньху переміг Тепчайю Ун-Ну з рахунком 8-6. Ця перемога стала вже другою для Діна на турнірі такого формату.

Цього разу за свою перемогу Дін отримує головний приз у розмірі 4,2 мільйона батів, що становить понад 100 000 фунтів стерлінгів. Він також привезе додому приголомшливий трофей, подарований королем Таїланду.

Ця перемога додасть Діну впевненості в своїх силах на фінальному етапі сезону. Зараз він займає 24-е місце в світовому рейтингу, і йому “світить” участь в кваліфікації Чемпіонату світу, аби забезпечити собі місце в Крусіблі.

Для Ун-Ну поразка звісно стала розчаруванням, адже він також був налаштований на другу перемогу на турнірі.

Перший фрейм почався з чудового брейку 72 очки від Діна. Другий фрейм також виграв Дін з брейком 71 очко.

Ун-Ну відповів серією 51 очко та зменшив відставання до 1-2. У наступному фреймі відбулася тривала боротьба на кольорових кулях. Дін зрештою отримав шанс, але штовхнув рожеву рестом, та Ун-Ну зрівняв рахунок.

Далі Дін виграє три фрейми поспіль (рахунок стає 2-5), а Ун-Ну перемагає в восьмому фреймі та скорочує рахунок до 3-5.

Вболівальники підбадьорювали кожен удар Тепчайї, і він переміг в наступному фреймі (рахунок 4-5). Але надалі Ун-Ну все більше відставатиме від Діна.

Після того, як Дін виграв 10-й фрейм, Ун-Ну змусив його в наступному фреймі шукати снукери аби перемогти. Але в підсумку Цзюньху виграє і цей фрейм та виходить вперед з рахунком 4-7.

В драматичному 12-му фреймі домінував Тепчайя Ун-Ну. 13-й фрейм Дін також програв і відставання скоротилось до 6-7. Однак Дін взяв під контроль гру в 14-му фреймі і тріумфально завершив цей матч з рахунком 6-8.

Дін Цзюньху:

“Я почуваю себе дуже добре. Я думаю, що всім подобається приїжджати до Таїланду, щоб зіграти на цьому турнірі. Немає великого тиску з рейтинговими очками, – тому він проходить спокійно. Організація турніру була дуже гарною. Я задоволений, що приїхав сюди і знову виграв.

Шість червоних — це дуже приємні правила для гравців. Були деякі гравці, які приїжджали сюди вперше, наприклад Ронні та Джадд. Тут приємно та весело змагатись та грати.

Мені потрібно мати холодний розум та робити все вірно. Я повернуся до тренувань і наполегливо працюватиму до кінця сезону.”

Attachment