Чемпіонат світу з 6 червоних 2023. Стадія плей-офф

Вчора визначились всі учасники стадії плей-офф на Чемпіонаті світу з 6 червоних 2023 у Таїланді.

Гравці, що вийшли на перше та друге місця в групах, пройшли в наступну стадію та сьогодні зіграють матчі 1/8 фіналу та 1/4 фіналу. Матчі проходять в форматі до 6 перемог.

В 1/8 фіналу вийшли чотири представники Таїланду: Джеймс Воттана, Дечават Пумджаенг, Тепчайя Ун-Ну та Ноппон Сенкхам.

На шляху до плей-офф відбувся матч між Ронні О’Салліваном та Джеймсом Воттаною. Останній раз ці гравці зустрічались біля столу ще 12 років тому. Воттану багато хто вважає основоположником тайського снукеру. Після перемог на Thailand Open 1994 та 1995 він запалив неабиякий інтерес до снукеру в своїй країні та став культовою фігурою в спорті. 53-річний Джеймс завершив кар’єру в 2020 році після 30 років професійної гри в снукер.


1/4 фіналу

Хоссейн Вафаї здобув перемогу в матчі проти Джадда Трампа (6-5) і вийшов у півфінал. Трамп вів з рахунком 5-4 і, здавалося, мав перемогти в десятому фреймі, але боротьба дійшла до гри на чорній кулі. Вафаї не використав свою першу можливість зробити непростий переможний удар. Та врешті-решт поганий відіграш Трампа дав іранцю ще один шанс, і він використав його, щоб вивести матч на вирішальний фрейм. Вафаї зробив блискучий брейк 61 очко та виграв матч. В півфіналу Хоссейн зутрінеться з Тепчайєю Ун-Ну.

Поразка стала неприємністю для Трампа, адже тепер він має докласти зусиль, щоб добре виступити на WST Classic, та отримати шанс взяти участь в Tour Championship. Лише вісім найкращих гравців у річному рейтингу отримають місце на турнірі, а Трамп на даний момент перебуває на 12 місці.

Тепчайя Ун-Ну забронював своє місце в 1/2 фіналу, перегравши китайця Чжан Аньду з рахунком 6-2. Домашній фаворит “помстився” за свого легендарного співвітчизника Джеймса Воттану, якого раніше в той же день Чжан переміг з рахунком 6-4.

Тепчайя Ун-Ну є колишнім переможцем цієї події, він забрав додому трофей у 2015 році після перемоги над Ляном Веньбо у фіналі з рахунком 8-2. Він також був фіналістом 2017 року.

Дін Цзюньху забезпечив собі вихід у півфінал, перемігши Стюарта Бінгема з рахунком 6-2, що стало повторенням фінального матчу 2016 року, який він також виграв з рахунком 8-7. Перемога цього вечора стала продовженням блискучої перемоги 6-2 над чемпіоном світу Ронні О’Салліваном в 1/8 фіналу.

Том Форд вийшов переможцем в матчі проти Джона Хіггінса з рахунком 6-5. Форд повів у рахунку 5-0, але потім отримав камбек від Джона та вирішальний фрейм, в якому Форд, оговтавшись, таки зробив переможний брейк 67 очок.

Wordpress Table Plugin