Шон Мерфі – переможець Players Championship 2023!

Фантастичний Шон Мерфі в фінальному матчі переміг вчора Алі Картера з рахунком 10-4 та отримав трофей Players Championship 2023, приз £125 000 та записав в свої досягнення 10-й рейтинговий титул.

Цією перемогою Шон Мерфі поклав край трирічному очікуванню рейтингової перемоги. Востаннє Мерфі тримав в руках трофей на Welsh Open 2020. Тоді він переміг Кайрена Вілсона з рахунком 9-1 і виграв трофей Рея Рірдона.

Неймовірна побудова брейків допомогла Шону Мерфі завоювати титул цього тижня. Він створив рекордні 11 сенчурі-брейків протягом усього турніру, обійшовши за цим показником Джона Хіггінса (Players Championship 2021). Мерфі також зробив п’ять вищих брейків турніру (145, 141, 137, 135, 133). За найвищий з яких він додатково отримав £10 000.

Мерфі завоював 10-ту рейтингову перемогу в своїй кар’єрі. Це виводить його в загальному заліку рейтингових перемог на рівні з Джиммі Вайтом та попереду Марка Аллена, Пітера Ебдона та Джона Перрота. Тільки дев’ять гравців за всю історію снукеру виграли більше турнірів, аніж Шон.

Мерфі піднявся на шосте місце у світовому рейтингу з головним призом у £125 000. Картер завершує тиждень на 12-му місці, отримавши £50 000.

Алі Картер хоч і програв в цьому фіналі, але має втіху в тому, що він отримав “перепустку” на турнір Tour Chamionship.

Перший фрейм матчу виграв Шон Мерфі, а потім в наступному ж фреймі зробив приголомшливий брейк 145 очок, який в підсумку став найвищим на турнірі. Попереду Мерфі 2-0. Здавалося, що Мерфі вже програє третій фрейм, але зміг взяти і його. Однак брейк від Картера 122 очки допоміг Алі зменшити відставання, – рахунок стає 3-1.

Гравці обмінялись наступними фреймами (4-2), а потім Мерфі зробив брейк 141 очко в сьомому фреймі, і збільшив відрив до 5-2. Далі у Шона була спроба зробити максимум, але його серія закінчилася на 112. В підсумку Мерфі завершив сесію з рахунком 6-2 попереду.

Коли гравці вийшли на вечірню сесію, Мерфі продовжив свої феноменальні брейки. Він знов спробував зробити максимум, але зупинився на 89 очках, не забивши 12-у чорну кулю.

Далі рахунок став 8-2, – 103 очки від Мерфі. Картер відповів брейками 71 і 82 і скоротив відставання до 8-4.

Однак це тривало недовго і Шон виграє два фрейми поспіль (брейки 88 та 130 очок) та долає фінішну лінію з рахунком 10-4.

Шон Мерфі:

“Я в абсолютному захваті, я на сьомому небі! Нечасто мене можна змусити втратити дар мови, але я дуже близький до цього. Я забув, що треба казати, коли ти виграєш. Кілька останніх сезонів я виступав з промовами фіналіста і став надто вмілим у цьому. Було так приємно приїхати на турнір, добре зіграти та перемогти. Я не можу дочекатися, щоб забрати трофей додому, щоб показати Гаррі та Моллі.

Дуже давно я поставив власну невеличку мету, – досягти десяти рейтингових титулів. Я був у багатьох фіналах і міг або, можливо, повинен був виграти більше, але десять — це дуже гарне число. Я щасливий, що сьогодні ввечері досяг цієї мети. Приємно приєднатися до когось на зразок Джиммі Вайта з таким числом. Хто знає, якщо я зможу грати так, як сьогодні, можливо, буде ще декілька перемог.

Коли я приїхав сюди цього тижня, то не мав гарантій, що буду брати участь на Tour Championship. Це була моя мета і тепер я буду там. Я впевнений, що приїду і до Шеффілда готовим. Моя гра буде в тому ж стані, що й сьогодні. Я не можу дочекатися, щоб виступити в Крусібл.”

Алі Картер:

“Шон зіграв чудово. Я думаю, що він грав якнайкраще сьогодні. В цьому матчі було не так багато моєї гри. Мені було важко показати щось достойне. Зазвичай моєю найсильнішою стороною є відіграші. Але Шон просто забивав кожну далеку кулю, на яку дивився. Коли він повністю відданий грі, ми всі знаємо, що відбувається. Навіть не віриться, що він не вигравав нічого протягом трьох років».

За матеріалами wst.tv