Роберт Мілкінс – переможець Welsh Open 2023!

Феєричний тиждень та феєричний матч для Роберта Мілкінса!

Всі очікування 46-річного Роберта справдились та завершились його перемогою над Шоном Мерфі в фінальному матчі з рахунком 9-7.

Ця перемога, що стала логічним продовженням тріумфальної ходи Мілкінса на турнірі, принесла йому трофей Рея Ріардона та приз в розмірі £80 000, другий рейтинговий титул в кар’єрі, додатковий бонус BetVictor Series в розмірі £150 000, четверте місце в річному рейтингу, місце на турнірі Чемпіон Чемпіонів 2023 та потенційну участь в турнірі Tour Championship 2023 наступного місяця.

У першому фреймі Мілкінс зробив брейк 58 очок, але помилився на червоній кулі. Мерфі покарав його, зробивши довгий удар і зібрав 60 очок. В другому фреймі Мілкінс помилився, коли робив відіграш, і дав супернику шанс вийти вперед з рахунком 2-0. Рахунок в третьому фреймі також був вирішений на останній червоній кулі. Цього разу Мілкінс поставив складний снукер для Мерфі і отримав шанс виграти фрейм. І знову ж остання червона куля виявилась вирішальною в четвертому фреймі, оскільки Мілкінс помилився під час удару у верхній кут, коли відставав в рахунку 28-59. В підсумку рахунок стає 3-1.

Далі Мілкінс зміг скоротити відставання та зрівняв рахунок 3-3. В сьомому фреймі Роберт Мілкінс вперше бере лідерство, але Мерфі в останньому фреймі першої сесії знов зрівнює рахунок 4-4.

У вечірній сесії Мілкінс взяв перший фрейм з брейком 55 очок, а потім Мерфі зрівняв рахунок, зробивши брейк 70 очок. В 11-му фреймі справа дійшла до респоту на чорній кулі і Мерфі помилився під час складного удару в болкерний кут, що дало шанс супернику забити у центральну лузу та відновити лідерство. Далі після брейку 60 очок Мілкінс пішов на перерву з рахунком 7-5 попереду.

Далі гравці обмінялись фреймами, – рахунок 8-6. В 15-му фреймі Шон Мерфі зробив найвищий брейк матчу, 114, та мав шанс на початку 16-го фрейму, але зібрав лише 11 очок перед тим, як помилився на червоній кулі. Мілкінс чудово забив червону кулю в центр і зробив переможний брейк турніру 64 очки.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1627427759671873537

Роберт Мілкінс:

“Ще кілька тижнів буде ця ейфорія. Я не можу повірити, що я виграв титул і бонус. Весь день була боротьба, я боровся зі своїми емоціями. Я грав не так, як хотів грати, але врешті-решт я зіграв добре та пишаюся собою. Я робив гарні брейки 60+ очок в вечірній сесії.

Моя “гра Б” досить гарна, коли справи йдуть не дуже добре. Це відрізняє мене від того, яким гравцем я був у минулому. Мої відіграші мені дуже допомагають. Тактично я був трохи кращим за Шона, і це була єдина відмінність. Він кілька разів робив помилки та не карав мене, як зазвичай робить.

Ця перемога відкрила для мене багато дверей, тепер я буду набагато більше грати в снукер. Лише один тиждень змінює життя, це – нереально. Все почалося для мене минулого року на Гібралтарі, але цей тиждень є найбільшим у моєму житті. Я, мабуть, більше ніколи не досягну такого.

Я присвятив цю гру своїм друзям Діну та Менді. Вони для мене як рідні, вони хрещені батьки для всіх моїх дітей. Коли у мене були проблеми в минулому, то вони приймали мене і завжди були поруч. Вони дуже важливі для мене люди.”

Шон Мерфі:

“Сьогодні я показав себе не найкраще, я зробив занадто багато невимушених помилок. Треба віддати належне Робу, він був кращим гравцем, і я бажаю йому багато вітань. Я не зміг докласти більше зусиль, але я міг зіграти трохи краще. Я відчуваю, що йду у вірному напрямку. Цілий тиждень тут були неймовірні глядачі. Це дуже особливе місце, і я хочу подякувати вболівальникам за підтримку.”