Алі Картер – переможець German Masters 2023

Алі Картер поклав кінець семирічному очікуванню рейтингової перемоги, обігравши Тома Форда з рахунком 10-3 і виграв German Masters 2023 у Берліні.

Завдяки цій перемозі Картер здобув п’ятий рейтинговий титул у своїй кар’єрі. Його остання перемога на турнірах була на World Open 2016 року.

Тепер Картер є дворазовим переможцем German Masters. Вперше він виграв цей турнір в 2013 році, коли в фіналі переміг Марко Фу з рахунком 9-6. Алі також зіграв фінальний матч у 2017 році, але програв Ентоні Гемілтону з рахунком 9-6.

Фінальний вечір був дуже емоційним для Картера, який підняв Трофей Брендона Паркера перед захопленими глядачами на знаменитому Темподромі. Цей виграш несе в собі ряд додаткових переваг.

Головний приз у розмірі £80 000 ставить Картера у вісімку кращих в річному рейтингу. Це означає, що він буде приймати участь в майбутньому Players Championship і майже напевно візьме участь у Tour Championship. Він також налаштований на повернення до топ-16 у світовому рейтингу, що дозволить йому автоматично отримати місце на Чемпіонаті світу.

Після перемоги на German Masters Алі Картер став лідером рейтингу серії BetVictor, і до завершення серії залишився лише Welsh Open. Гравець, який накопичить найбільшу кількість призових в турнірах цієї серії, отримає бонус у розмірі £150 000.

Поразка стала розчаруванням для Тома Форда, який програв у своєму другому рейтинговому фіналі. В першому рейтинговому фіналі на Paul Hunter Classic 2016 перемогу в нього відібрав Марк Селбі .

Однак Форд має втіху у вигляді призу в розмірі £35 000 та спогади про ще один вражаючий тиждень і в без того сильному сезоні. Перед Різдвом він дійшов до півфіналу Чемпіонату Великої Британії, а також став чвертьфіналістом на Shoot Out.

В першій сесії Картер відігрався з рахунку 2-0 і встановив перевагу 6-3.

Алі виграв стартовий фрейм вечірньої сесії, а далі зробив брейки 75 та 41 очок в 11-му фреймі і рахунок став 8-3.

В 12-му фреймі Картер підійшов ще на один крок ближче до перемоги, а в останньому фреймі оформив брейк 63 очки та забезпечив собі титул.

Алі Картер:

“Це неймовірно. Моя Лі тут зі мною, і я казав їй, що матч до 10 перемог дуже довгий по відчуттях. Я просто тримався в грі та потроху рухався вперед. Раніше я чув пісню Step by Step Вітні Х’юстон. Я йшов крок за кроком і день за днем, і тепер досяг цього.

Чесно кажучи, останні два-три місяці я мріяв виграти турнір. Після того, як Кріс Вейклін перебив мій найвищий брейк у Shoot Out, я був незадоволений і сказав своєму другові, що таке зазвичай означає, що щось добре не за горами. Так і було.

Мій тренер Кріс Генрі просто чудовий. Він змінив мене. Він – чудова людина, і став мені другом. Він додав мені багато впевненості в моїй техніці. Мені здається, я помилився лише один раз в цьому матчі. Я знаю, що Том грав не так добре, як міг, але я сильно тиснув на нього.”

Том Форд:

“Я почувався добре в перших кількох фреймах, але Алі просто грав свою гру та тримав напругу. Я продовжував робити дурні помилки, і він просто покарав мене за це.

Я засмучений, тому що я дуже добре грав у півфіналі. Мені шкода, що присутні змогли побачити лише кілька гарних фреймів від мене цього вечора. Я не міг зіграти краще.”

За матеріалами wst.tv