Відміна Turkish Masters та затвердження WST Classic

У березні в Лестері відбудеться абсолютно новий рейтинговий турнір – WST Classic.

Загальний призовий фонд турніру складе £ 427 000, а головний приз – £ 80 000. Турнір розрахований на участь 128 гравців та відкритий для всіх учасників мейн-туру, він триватиме з 16 по 22 березня на Morningside Arena.

Раніше WST прийняли рішення скасувати Turkish Masters 2023 після обговорення з партнерами в Туреччині.

WST докладали всіх можливих зусиль, щоб зберегти цей турнір в календарі протягом останніх дев’яти місяців, відтоді як у березні 2022 року відбувся перший Turkish Masters. На жаль, спроби місцевого промоутера гарантувати адекватне фінансування події виявилися безуспішними.

Новий турнір від першого раунду до чвертьфіналу буде проходити в форматі до 4 перемог, півфінали – до 5 перемог та фінал до 6 перемог.

Топ-64 будуть посіяні відповідно світового рейтингу після турніру Players Championship, а всі інші гравці будуть посіяні випадковим чином.

Голова правління WST Стів Доусон: Ми раді додати новий турнір WST Classic до календаря та надати гравцям додаткову можливість заробити. Минулого тижня нам довелося скасувати Turkish Masters після кількох місяців спроб провести цю подію, що розчарувало нас та гравців. Тому ми прагнули замінити цю подію та заповнити місце в календарі.”

Подробиці про те, чи буде турнір відкритим для вболівальників, а також про те, як дивитися онлайн, буде оголошено найближчим часом.