Ронні О’Салліван – переможець турніру Чемпіон Чемпіонів 2022!

Ронні О’Салліван вчетверте став переможцем турніру «Чемпіон чемпіонів».

В очікувано блискучому фіналі Ронні переміг з рахунком 10:6 Джадда Трампа.

Минулорічний переможець Champion of Champions зупинив серію виграних зустрічей на цьому турнірі на відмітці «7», а Ронні лишився єдиним гравцем, якому вдавалось захистити титул «чемпіона чемпіонів». В 2013 та 2014 роках «Ракета» двічі поспіль переміг тут.

Чудовий початок від Ронні, сенчурі 103 очки та чотири півсотенних брейка – і 6:1 після семи фреймів. Але це було далеко не все. У восьмому фреймі Трамп вибухає максимальним брейком! 147!
181-й офіційний максимум в історії снукеру, дев’ятий в 2022 році, п’ятий в сезоні і сьомий в кар’єрі Джадда! По цьому показнику Трамп тепер займає п’яте місце. Вище тільки О’Салліван, Хіггінс, Хендрі та Бінгем. Цікаво в грі проти Ронні суперники роблять брейк 147 очок лише вдруге. Першим в 1997 році став Стівен Хендрі.

Відразу після максимуму Трамп робить ще й брейк 96 очок і на перерву суперники йдуть за рахунку 6:3 на користь О’Саллівана.

Вечірнє догравання Ронні починає з брейку 106 очок, але потім на протязі трьох фреймів поспіль не забиває жодної кулі. Джадд робить серії 82 та 100 очок і майже наздоганяє суперника – 6:7. Але на цьому й все. Далі до кінця гри домінував Ронні.

Брейки 124 (третій для Ронні в грі і сьомий на турнірі), 85 та 81 очко приносять черговий титул та 150 тисяч фунтів стерлінгів Ронні О’Саллівану. За місяць до свого 47-річчя семиразовий чемпіон світу знову знаходиться на піку форми і є головним претендентом на перемогу на чемпіонаті Великої Британії.

Ронні О’Салліван:

“Навіть при рахунку 6-1 я жодного разу не думав про лідерство. Я знаю, який Джадд, і я знав, що він може зробити те, що і зробив, – зробити рахунок 7-6. Я задоволений тим, як я грав в кінці матчу. Нам обом подобається добре грати в кожному фреймі, але це просто неможливо. Ця гра занадто важка для цього.

Я не такий “голодний”, як інші гравці. Я щасливий бути тут, я люблю змагатися та отримувати задоволення від гри. Незалежно від того, чим я займаюся, бігом чи працюю в спортивному залі, я дуже конкурентоспроможний. Мені не потрібно змагатися, я просто розслаблений. Я сприймаю кожен матч таким, яким він є, і мені подобається бути тут, для мене це наче свято.”

Джадд Трамп:

“Я розчарований тим, як я грав. Я вважаю, що Ронні весь день дуже гарно забивав. Це ставить гравця під тиск, бо щоразу, коли отримуєш шанс, то повинен зачистити стіл за один візит. Очевидно, я робив цього недостатньо. Він робив дуже гарні серії.

На той момент (147 у сьомому фреймі) мені було нічого втрачати. Я просто думав, що піду на максимум і побачу, що станеться. Робити 147- завжди особливо, а тим більше у фіналі проти Ронні. Це ще один пункт в моїх рекордах, але я розчарований тим, що програв.”