Марк Аллен – переможець Northern Ireland Open 2022

Марк Аллен, місцевий улюбленець, другий рік поспіль виграв турнір Northern Ireland Open, що завершився в Белфасті.

В фінальному матчі Марк Аллен переміг Чжоу Юелуна з рахунком 9-4, зробивши чудовий камбек з 1-4.

23 жовтня 2022Фінал
15:00Марк Аллен4(9)4Чжоу Юелун
21:00Марк Аллен9(9)4Чжоу Юелун

Для Марка це був вже в 9-й рейтинговий фінал і ця перемога принесла йому 7-й рейтинговий титул. Для Чжоу Юелуна в свою чергу це був 3-й рейтинговий фінал в кар’єрі. В обох попередніх фіналах він програв.

Марк Аллен зізнавався, що завжди відчував надто великий тиск під час гри на “домашньому” турнірі, аж поки не дійшов до фіналу в 2021 році. Тоді на своєму шляху до перемоги він зробив максиальний брейк, та в завершальному поєдинку переміг Джона Хіггінса з рахунком 9-8.

Завдяки перемозі цього року, Аллен отримав головний трофей імені Алекса Хіггінса, приз £80,000, а також гарантовану участь в турнірі Чемпіон чемпіонів.

Аллен пройшов небезпечний шлях до цьогорічного фіналу, перемігши на шляху Марка Вільямса та Ніла Робертсона.

В першій сесії фіналу у Марка були проблеми, коли він поступався з рахунком 4-1, але потім таки зміг зібратися, щоб завершити сесію з рахунком 4-4.

І далі в другій сесії Аллен вже легко здобув перемогу, отримавши сильний імпульс від свого камбеку вдень. Він зробив брейки 85, 50, 51, та приголомшливий брейк у 109 очок в останньому фреймі, зачистивши стіл. Восьмий поспіль фрейм і Аллен – переможець!

Марк Аллен:

“Це мій момент гордості. Я виграв два турніри Northern Ireland Open. Я ніколи не думав, що скажу це.

Це божевілля. Я не думав, що цей момент настане. Важко вигравати в індивідуальних матчах, тому я просто хотів приїхати сюди і добре показати себе як чинного переможця. Я хотів боротися, не здаватися і максимально ускладнити суперникам гру.

Я відчув, що якщо зможу виграти восьмий фрейм і зробити 4-4, то йому буде психологічно важко. Я думаю, що точніше буде сказати, що це він програв у тій сесії, а не я виграв. Я знав, що він пошкодує про свої втрачені шанси. Витримавши і вийшовши з рахунком 4-4, я відчув, що виграв.

Вихід на арену цього вечора був схожим на вихід на футбольний стадіон. Глядачі співали Sweet Caroline і це наче й не був снукерний матч. Це було дуже особливо. Я завжди казав, що пишаюся тим, що я північний ірландець. Я хотів перемогти для вболівальників, а також для себе та своєї родини. Я думаю, що починаю відплачувати їм за роки страждань, які я їм тут завдав своєю грою.”