20 тисяч від Доусона і Фергюсона

20 тисяч від Доусона і Фергюсона

Новий проєкт від Ворлд Снукер Тур в рамках підтримки гравців з нижніх ешелонів рейтингу. ВСТ повідомив, що протягом сезону 2022/2023 всім гравцям буде надана допомога у розмірі 20 000 фунтів стерлінгів, десять з яких буде переведено вже у вересні, і ще стільки ж – в січні наступного року. Ці кошти будуть зараховані в рахунок призових, тому тим гравцям, що зароблять більше 20 000 авансові платежі віднімуть.

Нова система, відкрита для всіх 130 гравців туру, працюватиме вона цього сезону на пробній основі, перш ніж буде прийнято рішення про продовження на наступний сезон.

Голова WST Стів Доусон:

Ми раді об’єднати зусилля з WPBSA та її організацією гравців для фінансування цієї нової програми. Ми розуміємо, що зараз важкі часи для багатьох людей, враховуючи високу вартість життя, і що гарантія в розмірі 20 000 фунтів стерлінгів забезпечує важливий рівень спокою для багатьох гравців, яким потрібно спланувати та підготуватися до життя в турі.

Кращі зірки нашого туру заробляють величезні суми. Три роки тому ми бачили, як Джадд Трамп став першим гравцем, який заробив 1 мільйон фунтів стерлінгів призових за один сезон. Але ми розуміємо, що далі в рейтингу гарантій немає. Ми запровадили цю нову систему для підтримки багатьох талановитих гравців, яким може знадобитися певний рівень безпеки, щоб фінансувати свою снукерну кар’єру.

До того, як у 2010 році Matchroom взяла під контроль снукер, загальний призовий фонд опустився до 3,5 мільйонів фунтів стерлінгів, і всі гравці повинні були платити близько 5000 фунтів стерлінгів на рік вступних внесків. Відтоді ми скасували вступні внески, а призові суми стали значно вищі. Через пандемію ми не могли проводити рейтингові змагання в Китаї з 2019 року, що негативно вплинуло на наш тур. Але ми повернемося до Китаю, як тільки обмеження будуть зменшені, і ми прагнемо створювати нові турніри, як ми зробили з British Open, Turkish Masters, Hong Kong Masters і World Mixed Doubles.”

Голова WPBSA Джейсон Фергюсон:

Ця нова ініціатива є фундаментальною зміною в тому, як ми створюємо майбутнє нашого спорту. Це чітко демонструє важливість нашої нової структури в WPBSA, де гравці мають своє представництво та до них прислухаються. І я хотів би подякувати Раді гравців WPBSA за їх підтримку. Крім того, це демонструє цінність стати власником карти в World Snooker Tour, де ми серйозно ставимося до утримання талантів і добробуту наших гравців.”

Ніл Робертсон:

«Я все ще пам’ятаю, як грав деякі матчі та вирішальні фрейми, навіть на матчболах думав: «Це моя оренда на наступні три місяці». І це не допомагає тобі виступати якнайкраще на турнірах.”

І тому я завжди жив досить скромним життям. Я більше ніколи не хочу мати такі думки.

Інші хлопці також мали б проходили через це, думаючи: «Якщо я виграю зараз, то це буде орендна плата та комунальні рахунки, сплачені за кілька місяців».

Тепер це дасть гравцям трохи душевного спокою, щоб допомогти їм рухатися далі».