Юліан Бойко на Q Tour

Юліан Бойко на Q Tour

Юліан Бойко з поразки розпочав виступ на серії турнірів Q Tour.

Q Tour – це така собі друга ліга професійного снукеру. Цього сезону вона складається з шести турнірів, а два найкращих гравці (лідер рейтингу за сумою шести турів та переможець суперфіналу) отримають дворічну професійну ліцензію.

Конкуренція очікується дуже жорстка. Вже на першому турі у Ньюкаслі взяли участь 118 гравців, серед яких біля 30 колишніх професіоналів.

48 кращих за підсумками Q School (в тому числі і наш Юліан) розпочали виступ з 1/32 фіналу, всі інші пройшли декілька (хто 2, хто 3) кіл кваліфікації.
При цьому рейтингові очки та призові нараховуються лише для тих, хто переміг у 1/32-й.

Суперником Бойка був 30-річний екс-профі з Англії Біллі-Джо Касл. Гравець, дуже відомий Юліанові. Раніше Бойко тричі зустрічався з Каслом, і після поразок в 2018 та 2019 роках, переміг на цьогорічному QSchool. Шанси до гри можна було вважати десь рівними, такою, в принципі, й виявилась зустріч. Юліан виграв перший фрейм 65:6, програв два наступних – 13:64, 33:70. В четвертому фреймі українець робить кліренс і виграє на чорній кулі – 56:47. Контра – і суперник робить брейк 51 очко. Загальний рахунок п’ятого фрейму 70:0, Юліан програє і, на жаль, не отримує ні очок, ні призових.

Біллі-Джо Касл після перемоги над Бойком виграв ще дві зустрічі – у Шона Макаллістера та Гао Яна і вийшов у чвертьфінал, де зіграє з Люком Сіммондсом. В інших парах зустрічаються Джеймі Кертіс-Барретт – Росс М’юр, Рорі Маклауд – Еден Шарав, Стен Муді – Джордж Прегнолл. Всі відомі та досвідчені гравці, за виключенням 15-річного Муді, який зараз вважається головною та чи не єдиною юною англійською зіркою.

Чемпіон світу U-16, 18, 21 Ліам Дейвіс мабуть втомився після своїх бухарестських подвигів та програв в тому ж колі, що і Юліан, Яну Мартіну. В 1/16 фіналу програли Майкл Холт, Майкл Джорджіу, Чжао Цзяньбо, Мартін О’Доннелл, в 1/8-й – Ендрю Хіггінсон, Гао Ян, Флоріан Нюссле.

Наступний тур відбудеться 16-18 вересня в Брайтоні.