Ліам Дейвіс – чемпіон світу серед гравців до 21 року!

Ліам Дейвіс – чемпіон світу серед гравців до 21 року!

Валлієць Ліам Дейвіс домігся на юніорському чемпіонаті світу в Бухаресті унікального результату.
16-річний гравець один за одним виграв турніри до 16, до 18 та до 21 року. 21 перемога в 21-й зустрічі. Такого не було ніколи, і навряд чи колись повториться.

В останній день в 1/2 фіналу Ліам «зняв корону» з діючого чемпіона світу U-21 австрійця Флоріана Нюссле – 5:2. В іншому півфіналі поляк Антон Ковальські з таким же рахунком переміг угорця Булчу Ревеша. Нагадаю, що на турнірі U-18 Ковальські з Дейвісом також грали у фіналі, і тоді в контрі переміг валлієць. Цього ж разу його перевага була значною – 5:1! Ліам Дейвіс – триразовий чемпіон світу!

Пару місяців тому в Албанії Дейвіс грав також в усіх юніорських категоріях та дорослому чемпіонаті Європи. Виграв U-18, програв у півфіналі U-16, у 1/32 фіналу дорослого чемпіонату, а ось на турнірі серед гравців до 21 року Ліама в 1/16 фіналу переміг наш Юліан Бойко.

Але навіть після такого феєричного тріумфу нема підстав вважати Ліама Дейвіса безумовно найсильнішим юніором світу (серед тих, звичайно, хто ще не грає в мейн-турі). Треба зауважити, що не грали в Бухаресті, ні англійці, ні китайці, ні Юліан Бойко.