Кваліфікація на British Open: поразка Антона Казакова, перемога Ин Оньї

Кваліфікація на British Open: поразка Антона Казакова, перемога Ин Оньї

Ще два дні кваліфікації на British Open у англійському Вігані позаду.

Третій день став для нас головним. Бо саме тоді грав Антон Казаков.

Другий в історії український професіонал та наймолодший гравець в цьому сезоні зустрічався з 22-річним китайцем Юанем Сицзюнем. Нагадаю, що вже цим літом Юань відзначився розгромною перемогою над Ронні О’Салліваном, та, взагалі, є одним з лідером умовною третьої «хвилі» китайського снукеру.

Зустріч, звичайно, очікувалась складною для Антона, але насправді виявилась ще більш важкою. Перші два фрейми Казаков відверто провалив, набравши, відповідно, 9 та 20 очок. Юань же зафіксував перемогу в обох фреймах трьома брейками – 59, 48 та 30 очок. Лише в третьому фреймі за рахунку 15:56 (чергова півсотня китайця) Антон «вибухнув» чудовим кліренсом 50 очок. З’явилась надія, але, на жаль, швидко згасла.

В четвертому фреймі Казаков забив лише одну червону кулю, суперник зіграв брейк 40. Останній шанс Антон отримав в п’ятому фреймі. Юань розпочав з брейка 50 очок, Казаков зіграв серію 30, потім помилився і зустріч на цьому завершилась. 1:4, чекаємо на наступну гру Антона. В День Незалежності України Антон Казаков на Northern Ireland Open зіграє ще з одним китайцем Си Цзяху.

Головною подією дня стала перемога шестиразової чемпіонки світу серед жінок Ин Оньї з Гонконгу над Кеном Дохерті. Не обійшлось без драми. В контрі ірландець поступався десь біля тридцяти очок, але вийшов на заключний кліренс. Все вже було забито, за виключенням рожевої та чорної куль. І тут Кен помиляється. Декілька відіграшів, і у Ин, яка вела в рахунку 46:40 рожева куля падає флюком. Все, перемога.

Після десяти перемог поспіль першу поразку зазнали китайці. Лян Веньбо, якого все ж таки допустили до гри після дискваліфікації, несподівано поступився шотландцю Діну Яну – 2:4, ще й відмітившись не зовсім спортивною поведінкою…

Тепчайя Ун-Ну впевнено розібрався з Мартіном Гулдом – 4:1, зігравши брейки 90, 83 та 75 очок.

Вчора відбулися матчі четвертого дня кваліфікації до турніру British Open.

В центрі уваги була вечірня зустріч між Ентоні Хемілтоном та Джіммі Вайтом. Ветерани вийшли до столу на півтори години пізніше запланованого терміну, бо перед ними надзвичайно довго не грали, а скоріше катували один одного Енді Лі та Баррі Пінчес. В підсумку, в грі без жодного півсотенного брейку, поступаючись 1:3, переміг представник Гонконгу. Хемілтон же з Вайтом зіграли дуже швидко, бо зовсім не йшла гра у Джіммі. 4:0 з брейком 105 очок – перемога «Хема».

До співвідношення 11:1 довели рахунок китайці в умовній грі з «іншим світом». Чжан Цзянкан не лишив шансів Ріенн Еванс – 4:0 і всього 55 очок від чемпіонки світу за всю гру, а Чжоу Юелун впевнено розібрався з дебютантом Дженсоном Кендріком. Ще одна представниця жіночого снукеру Ребекка Кенна взяла один фрейм у Раяна Дея, і це можна вважати успіхом.

Найсильніший з гравців цього дня Девід Гілберт «всуху» переміг Аарона Хілла. Ще один результат 4:0 приніс перемогу шотландському аматору Россу М’юру в грі з Заком Шуреті. Нарешті, Джеймі Джонс виграв 4:1 у Скотта Дональдсона.

Британська кваліфікація закінчується у неділю, а в наступний вівторок у німецькому Фюрті починається другий рейтинговий турнір сезону – European Masters.