Лука Бресель – переможець Ліги Чемпіоншип 2022

Лука Бресель – переможець Ліги Чемпіоншип 2022

Вчора завершився перший рейтинговий турнір сезону 2022/2023. Переможцем став 27-річний бельгійський снукерист Лука Бресель, який в фінальному матчі переміг представника Китаю Лу Ніна з рахунком 3:1.

На шляху до фіналу Лука посів перше місце в групі 10 (стадія 1). В цій групі він переміг Чжао Цзяньбо (3-0), Олівера Брауна (3-1) та зіграв внічию з Роббі Вільямсом.

В другій стадії турніру Бресель, опинившись в групі В, зміг здобути перемогу над Джеймі Кларком (3-0) та Крісом Вейкліном (3-0) та одну нічию в матчі з Деніелом Веллсом.

І, нарешті, на третій стадії Лука в другій групі переміг Лю Хаотяня (3:0), Чжао Сіньтуна (3:0), та поступившись Сяо Годуну (1:3), все-таки зайняв перше місце.

Фінал! Перший фрейм – брейк 67 очок від Лу Ніна, та Лука виграє в останній чорній кулі з мінімальною перевагою – 68:67. Лу Нін робить ще один брейк – 73 очка та зрівнює рахунок. Але потім Лука Бресель грає серії 72 та 100 очок і перемагає і в зустрічі, і в турнірі!

Бресель заробив 33 000 рейтингових очок та піднявся на дев’яту сходинку. Лу Нін отримав 23 тисячі, і він тепер в рейтингу 29-й.

Лука Бресель:

“Це фантастичні відчуття. Я добре грав протягом усього турніру і почувався наче граю на тренуванні. Мені це дуже сподобалося. Дивно бути тут переможцем, бо я міг програти останній матч сьогодні, але мав виграти його з рахунком 3-0, тож це було божевілля. Чжао зробив кілька помилок в кінці з рестом, як він зазвичай робить.

Це просто неймовірно. Це все, чого можна побажати. Це найкращий початок сезону, на який можна було сподіватися. Я не можу дочекатися, щоб зіграти на наступному турнірі в Німеччині.”