Казаков – Чжан 1:5

Казаков – Чжан 1:5

В Лестері завершилась перша половина кваліфікації рейтингового турніру European Masters.

За три дні було зроблено відразу два максимальних брейки. На жаль, під один з них потрапив наш Антон Казаков.

Важко сказати чому, але саме з Антоном Чжан Аньда показує найкращу гру. Нагадаю, що у квітні в першому колі чемпіонату світу китайське «Могутнє мишеня» обіграло Казакова з рахунком 6:0. Цього разу наш гравець розпочав чудово, взявши перший фрейм. А ось далі Аньда продемонстрував майже ідеальний снукер. Вже у другому фреймі Чжан Аньда робить максимальний брейк – 147 очок! 177-й офіційний в історії снукеру та перший – у власній кар’єрі.

В подальшому Аньда зробив ще брейки 91, 80 та 72 очки. Антон мав чудовий шанс взяти п’ятий фрейм, але помилився на рожевій кулі. В підсумку – 1:5.

Наступного дня максимум – тепер вже 178-й офіційний зробив іранець Хоссейн Вафеї. При чому його гра з Ин Онь Йі з Гонконгу пройшла за тим же сценарієм, що і зустріч Казакова з Аньдою. Вафеї програв перший фрейм, після чого виграв п’ять поспіль. Тільки максимум гравець з Ірану зробив не у другому, а у останньому фреймі.

Зіграно два масштабних камбека. Китаєць Чжао Цзяньбо в перших чотирьох фреймах зустрічі з Джиммі Робертсоном зробив чотири півсотенних брейка, але за рахунку 0:4 Джіммі виграв п’ять фреймів поспіль і переміг 5:4. Рорі Маклауд, який в останній момент замінив індійського дебютанта Хіманшу Дінеша Джейна, поступався 1:4 Елліоту Слессору, але також зміг виграти зустріч в контровому фреймі.
Баррі Хоукінс за рахунку 4:3 в грі з Майклом Холтом відіграв у восьмому фреймі два снукери, та переміг 5:3. Нагадаємо, що в цьому сезоні Холт виступає в статусі аматора.

Наступні чотири дні, починаючи з сьогодні, в Лестері будуть гратися зустрічі Championship League, а з п’ятниці по неділю відбудеться решта поєдинків першого кола «європейського мастерс».