Чемпіонат Європи серед гравців до 21 року

Чемпіонат Європи серед гравців до 21 року

В Албанії завершились зустрічі групових турнірів на чемпіонаті Європи зі снукеру серед гравців до 21 року.

Вийшло все не зовсім так, як нам б цього хотілось. Насамперед, не зміг вийти з групи Антон Казаков. Десять зустрічей за три дні зробили свою справу, і після поразки в півфіналі U-18, Антон програв і Андрейсу Припьоксу з Латвії, і валлійцю Рісу Моргансу, при чому останньому в контрі на чорній кулі. Тепер в Казакова буде час трохи відпочити.

Не зважаючи на три перемоги, тривожно за Юліана Бойка. Наш тепер вже екс-профі вигадав собі проблеми, догравшись до вирішального фрейму з данцем Вільямом Бьеррегаардом. Але все обійшлось, Юліан вийшов до плей-оф з першого місця. Але ось суперник в 1/16 фіналу…Це Ліам Дейвіс, який тільки сьогодні виграв чемпіонат Європи U-18. На початку березня хлопці вже грали між собою на Welsh Open, куди Дейвіса було запрошено як господаря турніру. Юліан тоді виграв, але лише в контрі, поступаючись по ходу 0:3.

Порадував Кирило Байдала, який зміг обіграти валлійця Зака Коскера і вийти в плей-оф. Однак в 1/32 фіналу снукерист зі Львова поступився французу Ніколя Мортре.

Матвій Лагодзинський і Георгій Петрунько виграли по одній зустрічі і зайняли третє місце, Роман Блакита та Артем Суржиков програли по три зустрічі й посіли в своїх групах останні місця.

Вже є сітка жіночого турніру. На жаль, Маргарита Лісовенко не змогла дістатись до Албанії через те, що в аеропорту виникли проблеми з паспортом. Отже, від України грає лише Марія Ісаєнко. Її суперниці по групі угорка Емеші Вараді та Анья Ванденбушше з Бельгії.