Антон Казаков продовжує перемагати в Албанії!

Антон Казаков продовжує перемагати в Албанії!

Антон Казаков вийшов до півфіналу чемпіонату Європи серед гравців до 18 років.

Наш чемпіон світу і майбутній профі як завжди сильно та стійко провів черговий день. Вміння боротися в будь-яких ситуаціях повинно допомогти Антону успішно стартувати в мейн-турі. Ну а поки – чергова вже гарантована медаль. 3:0 з Тійсом Пауелсом з Бельгії з брейком 95 очок, 3:1 з валлійцем Райлі Пауеллом з брейком 60 очок, та важка перемога над шотландцем Ліамом Гремом у чвертьфіналі.

Знову, як і на переможному для Антона WSF Junior Championship контра, яка закінчується на користь нашого снукериста. На рахунку Антона брейки 66 та 58 очок. І ще одне дежавю. У півфіналі суперником Казакова знову буде валлієць Ліам Джеймс Дейвіс. В лютому Казаков переміг.

В іншому півфіналі зійдуться бельгієць Бен Мертенс та ірландець Леон Кроулі.

На жаль, ще в 1/8 фіналу програв Юліан Бойко. Якщо Казаков був єдиним серед всіх учасників, який відібрався в мейн-тур на наступний сезон, то Бойко був єдиним гравцем з досвідом гри в мейн-турі. І ми сподівались, що два наших фаворити зійдуться у 1/2 фіналу. Але Юліан несподівано програв болгарину Веляну Дімітрову – 2:3. При чому розпочав наш гравець з брейка 75 очок. Будемо вважати, що Юліану не вистачило мотивації, і всі сили будуть кинути на досягнення результату на чемпіонаті U21, де на кону стоїть професійна ліцензія.

В українському дербі в 1/16 фіналу Матвій Лагодзинський переміг 3:0 Артема Суржикова, після чого мав всі шанси перемогти англійського фаворита Ліама Пуллена. Але за рахунку 2:1 на свою користь наш наймолодший учасник не дотис суперника у четвертому фреймі, після чого Пуллен виграв контру.
За підсумками групових турнірів U18 було сформовано також сітку плей-оф на чемпіонат U16. Серед 16 гравців – два українці.

Лагодзинський у 1/8 фіналу зіграє з албанцем Кледіо Качі (молодшим братом пулівської зірки), а Суржиков з одним з багатьох братів Ікбалів з Шотландії – Амааном. Цей плей-оф відбудеться 10 червня.

І вже розпочались зустрічі чемпіонату U21.

Група А. Кирило Байдала –Жульєн Леклерк (Бельгія) 0:3. Кирило Байдала – Дієго Мінхаллі (Албанія) 3:2. Місто в плей-оф львівський снукерист розіграє з валлійцем Заком Коскером.

Група В. Антон Казаков – Нів Айаче (Ізраїль) 3:0. Окрім трьох перемог в плей-оф на U18, Антон встиг ще розім’ятися і на U21, і черговий брейк 50+ зробив – цього разу 68. В групі також доволі сильний латвієць Андрес Пріпьокс та дорослий, 19-літній валлієць Ріс Морганс. Сподіваємось, що Антону вистачить сил на все.

Група F. Роман Блакита – Ліам Дейвіс (Вельс) 0:3. Роман потрапив в фантастично важку групу. Окрім Дейвіса – ще один півфіналіст U18 Кроулі, а також Дімітров, який переміг Бойка.

Група L. Матвій Лагодзинський – Олівер Бріффет-Пейн (Вельс) 0:3. В групі у Матвія також ірландець Росс Балмен, котрий відносить к головним претендентам на перемогу (разом з Бойко, Казаковим, Леклерком, Мертенсом, Дейвісом, Нюсслом і ще 2-3 гравцями) й данець Мальте Дальберг.

Група N. Георгій Петрунько – Каллум Бересфорд (Англія) 2:3. Дуже прикра поразка Георгія в контрі в чорній кулі в групі, де нема серйозних фаворитів, але всі майже рівні – в іншій зустрічі німець Ангелен також в контрі виграв у валлійця Фергюсона.

Група Р. Артем Суржиков – Роббі Макгіган (Північна Ірландія) 1:3. Артем поступився фавориту, але наступні суперники Васіліє Пешіч з Сербії та ірландець Алекс Керрід обов’язково нададуть харків’янину немало шансів.

Группа Q. Юліан Бойко – Джоель Демай (Албанія) 3:0. З усього виходить, що найближчі два дні – головні для кар’єри Юліана в цьому році. Питання просте. Треба вигравати турнір та повертатись в мейн-тур. Через дорослий чемпіонат це буде зробити важче. Група в Юліана відверто слабка (другим тут стане з вирогідністю відсотків в 95 наш знайомий з Молдови Владислав Градинарь, четвертий учасник – Вільям Бьеррегаард з Данії, якого Градинарь вже переміг), отже є шанс отримати максимально високий номер посіву в плей-оф та забезпечити собі більш-менш простий шлях до мети.