Бойко та Ісаєнко закінчили виступи в другому турнірі Q School 2022

Бойко та Ісаєнко закінчили виступи в другому турнірі Q School 2022

В черговий день Q School Юліан Бойко та Сергій Ісаєнко програли в третьому колі (1/32 фіналу) другого туру. Поразки очікувані. Суперник Юліана – один з найсильніших гравців цьогорічної «школи» Ендрю Хіггінсон (як на мене, входить до трійки головних зірок, разом з Холтом та О’Брайєном), суперник Сергія – професіонал Пітер Девлін, який в минулому сезоні ще виступав у мейн-турі.

Бойко блискуче розпочав гру, зробивши в першому фреймі брейк 79 очок, але на більше Юліана не вистачило. Лише в третьому фреймі ще були реальні шанси. Знову, як і в березні на Turkish Masters (5:1), переміг досвідчений англієць – 4:1.

Ісаєнко грав з Пітером Девліном – суперником за класом десь близьким до Біллі-Джо Касла, якого Сергій обіграв перед цим. Але, якщо за словами Сергія Бойка, з Каслом Ісаєнко провів кращу зустріч у кар’єрі, то з Девліном гра не пішла. В жодному фреймі Сергій не набрав навіть 30 очок.

Отже, що далі. Сергій Ісаєнко розпочне третій тур зустріччю з 19-річним суперником з Індії Дігвіджаєм Кадьяном. Як мінімум, Сергій точно не є аутсайдером в цій парі. Індієць за два турніри набрав 9 очок, Ісаєнко – 11. В разі перемоги суперником Ісаєнка в 1/64 фіналу буде відомий професіонал Рорі Маклауд, один з найбільш досвідчених гравців Q School-2022. Цікаво те, що Сергій не тільки програвав Рорі з рахунком 0:4 у 2018 році, але й перемагав 3:0 на Q School два роки тому.

Зараз Маклауд не в кращій формі, сьогодні програв 0:4 Деніелу Велшу, але на першому турі дійшов до 1/4 фіналу. Шанси обіграти вихідця з Ямайки у Сергія, взагалі, непогані.

Тепер до Юліана, перед яким, звичайно, враховуючи те, що він тільки но грав у турі, стояло, та й ще стоїть завдання повернутися туди відразу. Нагадаю, що третій тур QS – останній шанс Юліана (можливі «теми» з уайлд-кард – справа іншого порядку, розглядати тут не будемо). Отже…

Є два варіанти. Один – повноцінний. Тут все більш-менш «просто». П’ять перемог поспіль, і ось він, мейн-тур. Якщо це не вдасться, є можливість зіграти в багатьох професійних турнірах в якості одного з лідерів рейтингу. Це непогана можливість. Саме так в цьому році грали, наприклад, Майкл Вайт та Девід Ліллі, які набрали очок більше, ніж дуже багато професійних гравців та тепер же повноцінно повернулись в тур.

Але ця можливість для Бойка майже зачинена через невдалий виступ у перших двух турах. Максимум, який Юліан може набрати (вихід до півфіналу третього туру і поразка в контрі) – 42 очки. І навіть цього вистачить максимум для потрапляння в середину двадцятки рейтингу.

Таким чином, маємо ситуацію «пан – або пропав». Шість перемог – і повернення до туру. Більше варіантів нема. В 1/64 фіналу суперником Юліана буде переможець зустрічі між 57-річним Гері Міллером і 50-річним Марком Гандертоном. Аналізувати шанси тут нема чого. В 1/32 фіналу на Бойка виходить або Біллі-Джо Касл, або Джеймі Кертіс-Барретт. Обидва – екс-профі одного рівня, приблизно того ж самого, що і Юліан. Касла вже перемагав Ісаєнко. Потім Сендерсон Лем, в 1/8 – Сідні Вілсон, Росс Балмен. Виглядає все так, що до чвертьфіналу шанси Юліана в жодній зустрічі не будуть менше, ніж 50%. Ну а потім подивимось.

Після сьогоднішніх зустрічей в другому турі лишилось 32 гравці. По вісім на одне місце в мейн-турі.
Перша вісімка. Один діючий профі – Ендрю Хіггінсон, шість екс-профі (Ван Юйчень, Велш, Кехілл, Таубман, Даффі, Джорджіу) і 20-річний ірландець Балмен. Конкуренція фантастична, але робимо впевнену ставку на Хіггінсона.

Друга вісімка. Також один діючий профі – Зак Шорті. Екс-професіонали Шарав та Гоггінз, а також юні таланти Бен Мертенс та Ліам Джеймс Дейвіс. Не найсильніша компанія, але передбачити щось дуже важко. Нехай буде Мертенс.

Третя вісімка. Тут відразу чотири діючих профі. Холт, Хілл, Чжао Цзяньбо, Гао Ян. До того ж два екс-професіонала Джохал та Вахеді. Майкл Холт виглядає фаворитом навіть в такій компанії.
Четверта вісімка. Тут професіоналів відразу п’ять. Холлуорт, Клекерс, Девлін, Мафлін, Ханкорн. А ще екс-профі Лем та молоді таланти Макгіган з Рісом. Кожен з перелічених зможе виграти. Спробую поставити на Клекерса.