Юліан Бойко: “Дуже важко зосередитися, враховуючи всі ті жахливі речі, які відбуваються вдома”

Юліан Бойко: “Дуже важко зосередитися, враховуючи всі ті жахливі речі, які відбуваються вдома”

Юліан Бойко визнає, що жахлива ситуація вдома в Україні, не дозволяє йому зосередитися на снукері.

16-річний киянин вийшов у другий раунд Welsh Open у понеділок після вдалої перемоги з рахунком 4-3 над аматором Ліамом Девісом на арені Celtic Manor у Ньюпорті.

До 112-го номеру рейтингу Юліана Бойко, який базується в Шеффілді протягом сезону, далеко від своєї сім’ї та друзів, тепер приєдналися співвітчизники, які приїхали в Британію на турніри, але потім не змогли повернутися додому.

Голова WPBSA Джейсон Фергюсон втрутився в ситуацію, щоб фінансувати зараз проживання для 17-річного Антона Казакова, який буде в мейн-турі наступного сезону, а також Петра Сидоренка та його батька.

Але висвітлення подій в усьому світі, в тому числі у Великій Британії, показує, що Бойко та всі ті, хто глибоко стурбований благополуччям своїх близьких, поки не матимуть перепочинку.

Юліан Бойко: “Дуже важко зосередитися, враховуючи всі ті жахливі речі, які відбуваються вдома. Я проводжу більшість днів у телефонних розмовах із сім’єю та друзями. Я дуже хвилювався за них, вони в основному були в Києві, але також і в інших частинах України, які потрапили під атаку. На щастя, з моєю родиною все добре, а я тут зі своїм тренером і другом.

Під час сьогоднішнього матчу, коли я програвав з рахунком 3:0, я думав про всіх людей вдома, які підтримують мене навіть в такій ситуації. Як можна було опустити руки, знаючи це?! Це такий важкий час для нашої країни, і, звичайно, це нагадує всім, що є речі набагато важливіші, ніж снукер.

Тут були й інші українські гравці для участі у нещодавньому любительському чемпіонаті світу WSF. Деякі повернулися до сусідніх країн, включаючи Матвія Лагодзинського, якому лише 11 років, а деякі залишилися у Великій Британії, і Джейсон Фергюсон у WPBSA допоміг їм знайти місце для проживання та тренувань. Ми йому дуже вдячні.

Серед цих гравців і Антон Казаков, який буде в мейн-турі наступного сезону. І його підтримка з боку снукеру зараз неймовірна.

Також демонстрація підтримки України на футбольних матчах Прем’єр-ліги була дивовижною, і це допомагає відчути, що люди розуміють нашу ситуацію.

Я перебуваю в Шеффілді протягом сезону і тренуюсь в Victoria Academy, і я буду тут до Чемпіонату світу в квітні, принаймні, у нинішній ситуації.

Але я вже давно не бачив свою сім’ю, і, хоча, я не можу поїхати додому в Україну, можливо, вони зможуть потрапити до Туреччини на турнір наступного тижня, або якимось чином потрапити до Великої Британії.

У сьогоднішньому матчі я думав, що не маю жодних шансів при рахунку 3:0. Насправді, я думав, що, можливо, мені варто відмовитися від снукеру і повністю зупинитися. Я так погано грав, але мені треба було боротися.

Це було дуже важко, і я просто намагався показати все, що міг. І мені якось вдалося здобути перемогу.

Тому за цих обставин камбек Бойка з рахунку 3:0 до перемоги 4:3 був майже дивом.

Ліам Девіс, який є дуже перспективним гравцем з Уельсу і на рік молодший за Бойка, зробив брейк в 127 очок та довів рахунок до 3:0, але потім почав нервувати, і Бойко таки переміг у вирішальному фреймі.

Голова WPBSA Джейсон Фергюсон: “Перше, що ми зробили, – це розселили всіх українських гравців, тому що нещодавно приїхала національна збірна України для участі в турнірах WSF.

Наймолодшому гравцю – 11 років. Хтось виїхав, хтось повернувся до Польщі, щоб возз’єднатися зі своєю родиною, а хтось поїхав до Молдови, але, вочевидь, ніхто – в Україну.

В підсумку, залишилося троє людей, які були в Шеффілді, і яким потрібна була допомога – Антон Казаков, який щойно отримав карту на наступний сезон, Петро Сидоренко, якому 14 років, та його батько.

Всі вони планували повернутися в Україну, але це було неможливо. Я розмовляв із їхніми сім’ями, і вони дали мені дозвіл залишити їх тут і піклуватися про них.

Тому ми розмістили їх у Шеффілді й домовилися, щоб вони залишилися тут до кращих часів та обставин. Також тут у нас є Юліан, який вже в турі. З ним є друг Сергій, і в них є свої домовленості у Великій Британії.

Він би повернувся в Україну, але тепер спробує зустрітися зі своєю родиною після Turkish Masters. Але багато з цих гравців, які приїхали, є неповнолітніми, деякі без сім’ї. І тому ми мали чіткий обов’язок піклуватися про них та нести відповідальність за те, щоб з ними все було гаразд.”

28/02/2022

The Sportsman