Владислав Вишневський – дворазовий чемпіон України!

Владислав Вишневський – дворазовий чемпіон України!

Перемогою Владислава Вишневського закінчився в БК «Лідер» чемпіонат України зі снукеру.

Попередньо заплановані на понеділок півфінали та фінал на базі Юліана Бойка в Крюковщині довелось відмінити, отже плей-оф повністю грався в неділю в БК «Лідер».

В короткій, з двох зустрічей 1/8 фіналу Денис Хмелевський переміг Романа Блакиту, а Георгій Петрунько – Микиту Руденка. В обох зустрічах – 3:0.

В чвертьфіналі треба відмітити Петра Сидоренка, який дав справжній бій Сергію Ісаєнку та поступився лише в контровому фреймі – 2:3. В ключовій зустрічі між чемпіонами України 2018-го (Владислав Вишневський) та 2020-го (Денис Хмелевський) років перемогу з рахунком 3:1 здобув Владислав. Ще в двох зустрічах боротьби не вийшло. З однаковим рахунком 3:0 Антон Казаков переміг Георгія Петрунька, а Матвій Лагодзинський – Антона Синокопа.

В підсумку, півфіналу дісталися четверо з так званої «великої п’ятірки» фаворитів (за виключенням Хмелевського).

10-річному Лагодзинському вже було дуже важко конкурувати з Вишневським – 0:3, але третє місце на такому турнірі – вражаюче досягнення його наймолодшого учасника. А Казаков в яскравій зустрічі переграв Ісаєнка. На рахунку Антона брейки 64 та 52 очки, Сергій відповів брейком 59.

Вишневський з Казаковим вже грали у фіналі чемпіонату України в 2019 році, і тоді переміг Антон. Цього разу Владислав впевнено взяв реванш – 4:1 та став двократним чемпіоном України.

P.S. На днях наша збірна вилітає в Португалію на чемпіонат Європи, але чемпіон України в збірну не потрапив. Як розповів Владислав, надавши докази, 14 серпня він звернувся до ФСБУ з питанням, на яких умовах можна зіграти на чемпіонаті Європи. Але отримав відповідь, що всі місця в команді вже давно зайняті. Оприлюднено ж склад збірної було лише 9 вересня, через 26 днів після звернення Вишневського.