Кубок Незалежності. Відомі чвертьфіналісти

Кубок Незалежності. Відомі чвертьфіналісти

Добігає завершення Кубок Незалежності. Сьогодні були зіграні матчі олімпійки і стали відомі чверть фіналісти. Чвертьфінальні пари сформувалися таким чином, що нецікавих матчів не буде зовсім. Завтра шестеро українців та по одному учаснику з Білорусі та Литви продовжать боротьбу за трофей та немалий грошовий приз.

Першим учасником завтрашнього дня став львів’янин Максим Столярчук. Продемонструвавши відмінну гру він обіграв своїх трьох опонентів з рахунком 3-0. Не впоралися з Максимом Самір Ібрагім, Роман Сулім та Віктор Миронюк. Добре розпочав стадію плей-офф і брат Максима, Артем, здолавши Мохаммеда Алькармалі та Олега Щадила (обидва матчі 3-0). Проте його спинив Сергій Петраш. Компанію Петрашу в чвертьфіналі склав один з фаворитів змагань – Сергій Ісаєнко (перемоги 3-0 над Андрієм Макеєвим та Мар’яном Полідовичем).

Чудовим стартом розпочав ігровий день снукерист з Литви Вілюс Шульте-Ебберт. Розгромивши Андрія Івасіва 3-0 він зробив наразі найбільший брейк турніру – 67 очок. Не зміг переграти литовця і Павло Сич. В 1/8 з Михайлом Куснем литовець зіграв не гірше, ніж у попередніх двох матчах, і переміг 3-1. Завтра йому доведеться поборотися з Максимом Столярчуком.

Третя пара чвертьфіналістів визначилася дещо пізніше. В поєдинку за вихід у півфінал зійдуться Юліан Бойко та Кирило Марголін. Бойко першим дістався ¼, здолавши на своєму шляху Степана Делятинського (3-0) та Олега Сливку (3-1). Білорус Марголін зіграв на один матч більше, адже стартував з 1/64. З рахунком 3-0 він здолав Олександра Пінчука, далі – Олега Васьковського (3-1) і лише в контрі зміг переграти Антона Казакова. Матч вийшов доволі серійним: в першому фреймі білорус зіграв серію 62 очки, в третьому – 30. Не залишався позаду і гравець з Дніпра, зробивши три брейки – 37, 29 і 21 очко.

Ще один фаворит змагань Владислав Вишневський (бронзовий призер Minsk Snooker Cup 2017) підтвердив свій статус і обіграв Маріус Станайтіс (3-2) та Андрія Шульгу (3-1). В одному з найдовших матчів ігрового дня визначався його суперник по ¼. В зустрічі Сергія Мельничонка та Руслана Островського на початку матчу ініціативу захопив білорус і повів в рахунку. Два наступні фрейми в останніх кулях виграє тернополянин і виходить вперед. Мельничонок рахунок зрівнює, але в контрі ініціативу захоплює Островський. Вирвавшись у рахунку на 30 очок вперед українець перевів гру в тактичну стадію і перемогу не відпустив, вигравши 51-11 фрейм і 3-2 матч.

Шестеро учасників станом на сьогоднішній ігровий день зробили півсотенні брейки. Лідером залишається Шульте-Ебберт з серією 67 очок. Білорус Кирило Марголін – на другому місці з результатом 62 очки. Трійку лідерів замикають Владислав Вишневський та Андрій Шульга – їм вдалося зібрати по 56 очок. 53 очки в активі Юліана Бойко і 52 – у Сергія Ісаєнка. В лідери за кількістю серій 20+ сьогодні вирвався білорус Кирило Марголін – 16 (62, 47, 32, 31, 30, 30, 29, 25, 24, 23, 22, 22, 21, 20, 20, 20).

Snooker Lviv

Руслан Островский