Northern Ireland Open 2024: 1/8 фіналу

В Белфасті сьогодні відбудуться всі матчі 1/8 фіналу та визначаться чвертьфіналісти.

Джадд Трамп успішно захищає свій титул переможця і в 1/8 фіналу зіграє з Баррі Хокінсом.

Матчі проходять в форматі до 4 перемог, а учасники раунду отримають грошовий приз в розмірі £9,000.

24 жовтня1/8 фіналу
15:00Стюарт Бінгем34Шон Мерфі
15:00Мартін О’Доннелл04Пан Цзюньсюй
16:00Марк Вільямс42Ма Хайлун
16:00Стен Муді14Кайрен Вілсон
21:00Лей Пейфань14Елліот Слессор
21:00Олівер Лайнс14Ніл Робертсон
22:00Джадд Трамп41Баррі Хокінс
22:00Луїс Хіткоут42Тянь Пенфей

Шон Мерфі програвав з рахунком 1-3, але в підсумку переміг Стюарта Бінгема з рахунком 4-3 і вийшов в свій 80-й чвертьфінал рейтингового турніру.

Мерфі визнав, що коли Бінгем вийшов вперед з рахунком 3-1, він був на межі паніки. Але врешті-решт блискучий кліренс від Шона приніс йому перемогу в матчі. Мерфі прагне отримати свій перший рейтинговий титул після перемоги в Лізі чемпіонів 2023.

В першому фреймі Шон робив спробу зробити максимум, але не забив важку передостанню червону кулю і зібрав 104 очки. Бінгем відігрався і взяв три поспіль фрейми з брейками 121 і 101 очко. А далі вже Мерфі зрівняв рахунок до 3-3. Бінгем, здавалося, збирався взяти вирішальний фрейм, але не зміг забити складну червону кулю у верхній кут. Гра дійшла до останніх двох червоних куль, і Мерфі зміг зібрати 40 очок, завершуючи фрейм складним ударом на чорній кулі.

Шон Мерфі:

“Чи не гарно було б виграти легко?! Стюарт зіграв неймовірно добре. Рахунок став 3-1, але я не робив багато помилок. Насувалась паніка, але фокус в тому, щоб зберігати спокій, тому що ти зазвичай отримуєш свій шанс. Мені пощастило в останньому фреймі. Але якби Стюарт гарно розбив кулі, маючи вже 60 очок у вирішальному фреймі, то це був би кінець. Я із задоволенням приїзжаю сюди, у Белфаст, і тут у мене міцні зв’язки.”

Чемпіон світу Кайрен Вілсон завершив серію 18-річного Стена Муді, перемігши його з рахунком 4-1.

Топ-брейк 91 очко допоміг Вілсону дійти до свого першого чвертьфіналу цього сезону, окрім Гран-прі Сіаню, який він виграв.

Кайрен Вілсон:

“Від мене очікували, що я переможу Стена. Мені треба було переконатися, що я залишаюся професіоналом, роблю правильні удари та тримаю його під тиском.

У мене був тиждень відпочинку після Wuhan Open, тому я радий приїхати сюди, знову включитися та потрапити в чвертьфінал.

Стен робить чудові удари. У цій грі потрібно вчитися під час матчу, і, очевидно, йому потрібно більше досвіду і, ймовірно, кілька поразок. Він має чудові можливості, адже є стільки турнірів, у яких можна грати, і призові зараз просто величезні. Він вже показує, що може перемогти деяких найкращих гравців.”

Тепер Вілсон зустрінеться з Марком Вільямсом в 1/4 фіналу.

Марк Вільямс переміг Ма Хайлуна з рахунком 4-2.

Після поразки у фіналі турніру Saudi Arabia Snooker Masters минулого місяця Вільямс вирішив змінити свій кий, і, безсумнівно, це було правильне рішення.

Марк Вільямс:

“Коли я почав використовувати новий кий, я очікував, що кілька разів програю в першому раунді, але я все ж хотів це зробити. Я вийшов в ще один чвертьфінал. Кий – прекрасний, все залежить від того, хто ним користується.”

Китаєць Пан Цзюньсюй вийшов у свій четвертий рейтинговий чвертьфінал, обігравши Мартіна О’Доннелла з рахунком 4-0.

Його наступний суперник – Ніл Робертсон.

Джадд Трамп продовжив свою неймовірну серію, досягнувши принаймні чвертьфіналу кожного турніру, в якому він брав участь цього року, перемігши Баррі Хокінса з рахунком 4-2.

Наразі найстабільніший гравець в турі та номер один рйетингу Трамп досяг 1/4 фіналу в 15 турнірах поспіль цього року.

Він виграв чотири з них, дійшов ще до двох фіналів і зібрав понад 1,5 мільйона фунтів стерлінгів призових.

Трамп захищає зараз свій титул у Белфасті. Тут він чотири рази піднімав трофей, починаючи з 2018 року. Брейки 69, 63 і 105 очок допомогли йому перемогти Хокінса сьогодні ввечері та влаштувати собі бій із Шоном Мерфі в чвертьфіналі.

Ніл Робертсон легко здобув перемогу над Олівером Лайнсом з рахунком 4-1 з топ-брейками 76, 65, 53 і 107 очок.

Ніл Робертсон — ще один гравець в формі. Минулого місяця він виграв English Open, і він за крок від того, щоб стати першим гравцем, який виграв всі чотири трофеї серії Home Nations.

Ніл Робертсон:

“Приємно мати прогрес на цьому тижні. Є додаткова мотивація, оскільки це – останній трофей, який мені потрібен для завершення набору Home Nations. Щоразу, коли виходить календар, я з нетерпінням чекаю саме цього турніру.”

Луїс Хіткоут, насолоджуючись найкращим результатом в своїй кар’єрі, переміг Тянь Пенфея з рахунком 4-2 і вийшов у свій другий рейтинговий чвертьфінал. Брейки 72, 87, 80 і 57 очок допомогли здобути цю перемогу.

Луїс Хіткоут:

“За цей тиждень я став сильнішим, і я дуже радий досягти такого успіху. Сьогодні ввечері я зробив гарний кліренс, щоб зрівняти рахунок 2-2, і відчував себе дуже зосередженим. Я не багато помилявся, коли був під тиском.

У мене було два дні до цього матчу, було багато часу, щоб подумати про це і пропланувати матч в голові. Сьогодні вдень я нервував, але як тільки я вийшов, то розслабився. Завтра я постараюсь більше насолодитися грою.”

Тепер він зустрінеться з Елліотом Слессором, який вийшов у дев’ятий рейтинговий чвертьфінал в своїй кар’єрі, перемігши Лея Пейфаня з рахунком 4-1.