English Open 2024: півфінал без топ-16

Учасниками півфіналу English Open 2024 є чотири гравці, які не входять до топ-16 світового рейтингу.

Діючий переможець турніру Джадд Трамп, Марк Селбі та Марк Аллен вибули зі змагань на стадії чвертьфіналу.

Хоча в одній півфінальній парі є два гравці, що вже мають рейтингові титули, інша пара гарантує, що в фіналі буде рейтинговий новачок.

У Їцзе – Ішпріт Сінгх Чадха

20-річний китаєць повторив свій попередній найкращий результат на рейтингових турнірах, перемігши Трампа з рахунком 5-3, завдавши Джадду лише другої поразки в цьому сезоні.

У Їцзе зіткнеться з Ішпрітом Сінгх Чадхою за місце в фіналі, причому індієць має ще менше досвіду на такому етапі змагань.

Сінгх Чадха чудово тримався під час найважливішого моменту його напруженого чвертьфінального матчу з Марком Селбі.

Колишній професійний кіберспортсмен вже один раз грав з У Їцзе, програвши йому з рахунком 0-4 у першому раунді цього ж турніру рік тому.

Кріс Вейклін – Ніл Робертсон

Протягом останніх кількох років Ніл Робертсон не спромігся завоювати трофей, але останніми місяцями він повільно набирав впевненість в своїх силах.

Австралієць не виходив у фінал рейтингового турніру з квітня 2022 року, але, враховуючи гравців, які опинились в 1/4 фіналу цього разу, він буде фаворитом.

Сьогодні Робертсон гратиме з Крісом Вейкліном, який переміг Марка Аллена з рахунком 5-2.

Кріс вже перемагав Робертсона – з рахунком 5-4 на German Masters 2023 – але загалом мав складнощі в їх попередніх поєдинках.

Успіх Робертсона чи Вейкліна на English Open цими вихідними призведе до того, що один із них потрапить до топ-16 світового рейтингу.

Матчі 1/2 фіналу пройдуть в форматі до 6 перемог, а учасники раунду отримають грошовий приз в розмірі £21,000.

21 вересня1/2 фіналу
15:00У Їцзе60Ішпріт Сінгх Чадха
21:00Кріс ВейклінНіл Робертсон

У Їцзе приголомшливо виграв матч проти Ішпріта Сінгх Чадхи, оформивши суху перемогу 6-0.

Таким чином 20-річний китаєць пройшов до першого рейтингового фіналу в своїй кар’єрі.

У минулому сезоні У Їцзе вперше в кар’єрі вийшов у півфінал рейтингового турніру. Перемігши таких гравців, як Марко Фу та Стівен Магвайр, щоб потрапити до 1/2 фіналу, він в підсумку програв Джадду Трампу. Цього тижня У Їцзе вже взяв реванш, перемігши Джадда в попередньому раунді.

У Їцзе стає 14-м гравцем з Китаю, який досягнув рейтингового фіналу.

Сінгх Чадха в свою чергу завдяки цьому рейтинговому півфіналу став першим гравцем з Індії після 2013 року, який потрапив до такої стадії.

Вчора ввечері Сінгх Чадха здобув визначну перемогу над Марком Селбі з рахунком 6-5, і втома від цього матчу стала помітною в півфіналі. Він мав свої шанси, але не зміг скористатися ними, оскільки У Їцзе безжально карав його.

У Їцзе:

“Зараз я почуваюся чудово. В цьому матчі для мене був досить великий тиск, і тому це гарний результат. Чудово досягти такого моменту, але я все ж змагаюся за титул.

Мій суперник, ймовірно, сьогодні відчував великий тиск і не зміг грати на своєму звичайному рівні. Безсумнівно, його перемога вчора ввечері забрала багато енергії. Я регулярно тренуюся з ним, і я вважаю, що він дуже гарний гравець.

Виграти титул було б новим стартом. Це – мій четвертий рік в якості профі, тому я не буду сильно тиснути на себе. Я прагну виграти, але буду зберігати спокій. Виграш рейтингового титулу принесе мені нове почуття відповідальності.”

Ішпріт Сінгх Чадха:

“Мені трохи сумно, що я не зміг грати за високими стандартами. Я співчуваю вболівальникам і почуваюся погано через це, оскільки люди купили квитки. Напевно, я був приголомшений вчорашнім днем. Я намагався розслабитися, але у мене було забагато думок.

Я дуже задоволений собою, незважаючи на те, що сьогодні програв 6-0. Мене навіть це не дуже хвилює, оскільки я знаю, що буду сильнішим наступного разу, коли дійду останніх стадій турніру.”