English Open 2024: 1/16 фіналу

В Брентвуді сьогодні будуть зіграні всі матчі 1/16 фіналу.

Діючий переможець турніру Джадд Трамп вдало розпочав захист свого титулу перемогою над Лю Хун’юєм. Сьогодні в 1/16 фіналу Трамп зіграє проти Меттью Селта.

Вчора неочікувано вилетів з турніру Ронні О’Салліван. На його шляху встав китайський снукерист Хе Ґоцян, якого Ронні не зміг здолати. В підсумку китаєць переміг з рахунком 4-2. Хе Ґоцян потрапив до мейн-туру в минулому сезоні і за підсумками свого першого професійного сезону отримав нагороду від WST в номінації “Новачок року”. Китайський снукерист зміг піднятися на 66 місце в світовому рейтингу по завершенню минулого сезону.

Ще один молодий китайський снукерист зміг здолати досвіченого профі, – У Їцзе переміг Стюарта Бінгема з рахунком 4-3.

Новачки цього сезону Артемійс Жижинс та Булчу Ревес, які показали доволі впевнену гру, на жаль, не пройшли в 1/16 фіналу, оскільки обоє програли свої матчі “всуху” 4-0.

Джек Лісовскі також поступився своєму супернику Сюй Си і програв матч з рахунком 3-4.

Матчі 1/16 фіналу проходять в форматі до 4 перемог, а учасники раунду отримають грошовий приз в розмірі £5,400.

18 вересня1/16 фіналу
12:00У Їцзе42Алі Картер
12:00Марк Селбі40Джо О’Коннор
15:00Цзян Цзюнь34Си Цзяху
15:00Зак Шуреті14Бен Вулластон
15:00Джадд Трамп41Меттью Селт
15:00Фань Чжен’ї42Олівер Лайнс
15:30Пан Цзюньсюй43Лука Бресель
15:30Ентоні Макгілл14Кайрен Вілсон
15:30Джон Хіггінс41Девід Гілберт
15:30Росс М’юр41Джеймі Джонс
21:00Хоссейн Вафаї24Ішпріт Сінгх Чадха
21:00Стівен Магвайр14Хе Ґоцян
21:00Кріс Вейклін41Чжан Аньда
21:00Марк Аллен42Лю Хаотянь
22:00Шон Мерфі14Ніл Робертсон
22:00Сюй Си04Баррі Хокінс

Потоп в паризькому аеропорту нещодавно знищив кий Джона Хіггінса, але, озброївшись новим києм, він впевнено переміг з рахунком 4-1 Девіда Гілберта.

Джон Хіггінс:

“Коли я повертався з Саудівської Аравії, мій кий зіпсувався. Під час тригодинної зупинки між Парижем і Единбургом був мусонний дощ, і мій кейс, мабуть, стояв на асфальті.

Коли я повернувся в Единбург, він був наскрізь мокрий, але я просто залишив його в коридорі, як зазвичай. Я поїхав до Португалії у відпустку, а перед від’їздом пішов перевірити свій кий. Вода фактично просочилася всередину, і кий зіпсувався. Я граю з новим києм.

Це дуже сумно. Він мені дуже подобався, і коли я відкрив футляр, то кий був кривий, як банан. Дерево зіпсувалось. Оскільки наступного дня я їхав до Португалії, то просто вирішив поїхати, гарно провести відпустку та повернутися, щоб подивитися, що буде далі.

Можливо, це благословення, тому що я повернувся до параметрів, з якими грав два-три роки тому. Останнім часом моя техніка не дуже добре впливала на загальну гру. А тепер я наче отримав нове дихання.”

Кайрен Вілсон переміг Ентоні Макгілла з рахунком 4-1 у повторенні свого півфіналу в Крусіблі 2020 року та потрапив до 1/8 фіналу.

Ця пара змагалася в епічному півфіналі на Чемпіонаті світу, де випадковість зрештою допомогла Вілсону перемогти з рахунком 17-16 після одного з найдраматичніших вирішальних фреймів в історії снукеру. Рахунок у вирішальному матчі був 103-83.

Кайрен Вілсон:

“Треба віддати належне Ентоні, адже він був одним із перших, хто підійшов до мене в Сіані, привітав з чемпіонством та сказав, що думає, що я буду справді гарним послом нашого спорту. Це демонструє його клас, особливо після того, що сталося в тому півфіналі.

Люди забули, якою гарною була та гра. Весь матч ми йшли пліч-о-пліч. Незважаючи на те, що глядачів не було, ми створили драматичну гру. Щоразу, коли ми згадуємо один одного, – цей матч завжди спадає на думку.”

Джадд Трамп продовжує свою неймовірну переможну серію цього сезону. Тепер Меттью Селт не зміг встояти перед Джаддом і Трамп виграв матч з рахунком 4-1.

Джадд вже виграв 17 з 18 своїх матчів цього сезону. Тепер він гратиме з Фань Чжен’ї, який переміг Олівера Лайнса з рахунком 4-1.

Ніл Робертсон переміг Шона Мерфі з рахунком 4-1. Минулого сезону Мерфі, як і Робертсон, також мав труднощі в грі, але в останні місяці показав ознаки того, що його найкраща форма повертається.

Робертсон в сьогоднішньому матчі зробив брейки 50, 57 і 71 очок, і тепер його чекає матч 1/8 фіналу проти Росса М’юра.

Ніл Робертсон:

“Найбільш приємною частиною моєї гри були відіграші. Я знову відчуваю велику гордість за свої відіграші та двобої, які з цим пов’язані.

Минулого року я був не в найкращому стані, і це не дозволило мені подолати проблеми, пов’язані з моєю формою. Я намагався бути позитивним, але не чекав матчів та подорожей. Цього року в мене інше мислення, і я з нетерпінням чекаю турнірів.”

Марк Аллен переміг Лю Хаотяня з рахунком 4-2 і забезпечив собі двобій з Джоном Хіггінсом у 1/8 фіналу.

Аллен і Хіггінс востаннє зустрічалися в Крусіблі цього року, де Хіггінс виконав класичний кліренс у вирішальному фреймі та переміг Марка з рахунком 13-12.

У вечірньому матчі Аллен зробив брейки 71, 56, 52, 75 і 70 очок на шляху до перемоги, і був у захваті від своєї гри.

Марк Аллен:

“Я грав досить добре. Я припустився однієї помилки в другому фреймі, але, крім цього, я не помилявся.

Лю – дуже гарний гравець. Я маю гарні результати в матчах проти нього. Але все одно він може порадіти тому, як виступав на турнірі. Він перемагав тут і дійшов так далеко. Він міг би перемогти і мене.”

Китаєць Хе Ґоцян, який вчора переміг Ронні О’Саллівана, продовжує вражати своєю грою. Цього разу він переміг Стівена Магвайра з рахунком 4-1. Далі він гратиме з індійцем Ішпрітом Сінгх Чадхою, який переміг в свою чергу Хоссейна Вафаї з рахунком 4-2.

Баррі Хокінс “всуху” переміг Сюй Си (4-0). За весь матч китаєць набрав лише 39 очок, а Баррі в кожному фреймі робив брейки 50+ очок. Наступним суперником Баррі буде діючий чемпіон світу Кайрен Вілсон.