Кайрен Вілсон – переможець Northern Ireland Open 2024!

Король Крусіблу Кайрен Вілсон вперше став переможцем Northern Ireland Open, розгромивши старого суперника та лідера світового рейтингу Джадда Трампа з рахунком 9-3 на Waterfront Hall у Белфасті.

Понад 1500 вболівальників спостерігали за цим матчем між двома найкращими гравцями світового рейтингу. Однак матч виявився більш одностороннім, ніж передбачалось.

Приголомшлива перемога Вілсона дала є йому трофей Алекса Хіггінса та головний приз в розмірі £100 000.

Це – приголомшливий початок для Вілсона як чемпіона світу. Він вже завоював трофей на Гран-прі Сіаню, де також переміг Трампа в фіналі з рахунком 10-8. Тепер його загальна кількість рейтингових титулів за кар’єру становить вісім.

Дві турнірні перемоги Вілсона цього сезону дозволили йому стати лише шостим “новим” чемпіоном світу, який виграв кілька титулів в першому чемпіонському сезоні. Він іде по стопах Трампа, Стівена Хендрі, Джона Перрота, Джона Хіггінса та Марка Селбі.

Захист титулу Трампа тут, у Белфасті, закінчився поразкою, яка не дозволила отримати йому п’ятий трофей Northern Ireland Open, який стало б рекордом. Проте його послідовна гра в 2024 році продовжується.

Це була домінуюча гра від Вілсона протягом всього дня. Після першої сесії він перемагав з рахунком 7-1, і йому потрібні були лише два фрейми для титулу.