Northern Ireland Open 2024: півфінал

На Northern Ireland Open 2024 завершилась півфінальна стадія.

В обох півфінальних матчах зійшлися в боротьбі досвічений представник топової частини гравців та гравець, що “полює” за першим рейтинговим титулом в кар’єрі.

26 жовтня1/2 фіналу
15:00Пан Цзюньсюй46Кайрен Вілсон
21:00Джадд Трамп60Елліот Слессор

Чемпіон світу Кайрен Вілсон вперше в кар’єрі вийшов у фінал турніру Northern Ireland Open після важкої перемоги над Паном Цзюнсюєм з рахунком 6-4.

Для Кайрена його сезон в якості чемпіона світу розпочався чудово, він уже завоював трофей на Гран-прі Сіаню, здобувши перемогу над Джаддом Трампом.

Завтрашня перемога може призвести до того, що Вілсон стане лише шостим “новим” чемпіоном світу, який протягом свого першого чемпіонського сезону виграв кілька титулів. Раніше це вдавалось Джадду Трампу, Стівену Хендрі, Джону Перроту, Джону Хіггінсу та Марку Селбі.

Пану Цзюньсюю ж доведеться почекати на свій перший рейтинговий титул. Він посів друге місце після Селбі на WST Classic 2023, але так досі і не зміг завоювати будь-який трофей.

Чудовий брейк 110 очок дав Вілсону чудовий старт в матчі. Пан зрівняв рахунок з брейком 83 очки в другому фреймі. Але подальші брейки 77 і 46 очок допомогли Вілсону зробити рахунок 3-1.

Після перерви гра в п’ятому фреймі дійшла до останніх двох куль, але ризикований дабл на рожевій кулі від Вілсона не вдався, і Пан підійшов до столу. Він забив рожеву кулю і рахунок став 3-2.

В наступний фрейм Пан отримав важкий снукер на останній червоній кулі. Китаєць не зміг влучити тричі. Він не зміг перевернути гру у фреймі і рахунок став 4-2.

Пан Цзюньсюй робив спробу піти на максимум в сьомому фреймі, маючи кулі в багатообіцяючих позиціях, але незабита чорна куля з точки дозволила Вілсону безжально покарати його брейком 72 очки і зробити рахунок 5-2.

Коли Вілсон вже був на порозі перемоги, Пан зміг виграти два наступні фрейми, і залишився в боротьбі. Але вирішальний брейк Кайрена в 83 очки гарантував йому перемогу в матчі з рахунком 6-4.

Кайрен Вілсон:

“Я б не сказав, що зробив явні помилки, аби він міг зробити камбек. Але простий удар, міг би стати переможним в матчі. Треба було залишитися в спокійним в грі та зробити все аби скористатись наступною можливістю.

Пан — методичний гравець, але він не робить багато помилок. Я знав, що маю грати сильно з самого початку.

Наприкінці матчу я показав трохи емоцій, тому що мені ніколи не вдавалося опинитися на стадії одного столу тут на Waterfront. Як тільки я вийшов сьогодні, я подумав: вау, яка арена і які глядачі. Це, безумовно, одне з найкращих місць, де я коли-небудь грав. Я відчайдушно прагнув потрапити у фінал, тому я радий це зробити.”


Джадд Трамп легко переміг Елліота Слессора з рахунком 6-0.

Трамп прагне завоювати трофей імені Алекса Хіггінса в рекордний п’ятий раз і він є чинним переможцем турніру.

Важка поразка Слессора призвела до того, що він вдруге вилетів в чвертьфіналі у Белфасті. В 2017 році він вийшов тут у півфінал, програвши в підсумку Марку Вільямсу. Елліот наразі виступав у чотирьох рейтингових півфіналах, але все ще прагне свого першого виступу у фіналі.

Одностороннє змагання цього вечора тривало трохи більше півтори години. На шляху до перемоги Трамп створив брейки 78, 61 і 90 очок, щоб забезпечити собі спокійни вечір та ніч перед завтрашнім блокбастерним протистоянням проти Кайрена Вілсона.

Джадд Тармп:

“Жодна гра не буває легкою, але весь удар був завданий на початку. Коли він вже програвав 0-4, то йому було важко зробити камбек.

Я задоволений тим, як почав гру. Кілька помилок було наприкінці. Завжди складно зберігати спокій, але пройти до ще одного фіналу – це приємно.

Це буде чудовий матч з Кайреном. Протягом наступних десяти років, з його голодом і моїм голодом, ми будемо багато зустрічатися. Приємно, коли хтось підштовхує мене і щоразу викладається на повну. Добре мати таке суперництво, коли досягаєш вершини, і ми обидва справді насолоджуємося цим.

Я думаю, що він значно покращив свою гру. З того місця, де він був пару років тому, він перейшов на інший рівень. Допомогло те, що він грає набагато швидше. Він був дуже методичним, але тепер виглядає так, ніби йому подобається те, що він робить.

Ви можете побачити різницю в його грі. Він ходить навколо столу інакше. У мене теж було те саме. Приємно бачити, як хтось, хто став чемпіоном світу справді працює над такими моментами.”