Northern Ireland Open 2024: 1/16 фіналу

Вчора ввечері завершились матчі 1/16 фіналу Northern Ireland Open 2024.

Діючий переможець турніру, Джадд Трамп, успішно продовжує захист свого титулу. А от місцевий фаворит Марк Аллен, на жаль, вибув з боротьби за трофей, неочікувано програвши в контрі Оліверу Лайнсу 3-4.

Матчі проходили в форматі до 4 перемог, а учасники раунду отримали грошовий приз в розмірі  £5,400.


Олівер Лайнс вважає силу позитивного мислення причиною свого покращення цього сезону. Олівер вибив фаворита Марка Аллена з турніру, перемігши його з рахунком 4-3.

Вболівальники Аллена в Белфасті сподівалися, що він зможе пройти весь шлях до титулу цього тижня, як це було в 2021 і 2022 роках. Але Марк був набагато нижче свого найкращого рівня гри, та 83-й номер рейтингу Лайнс отримав одну з найбільших перемог у своїй кар’єрі. Далі Олівер гратиме з Нілом Робертсоном.

29-річний Олівер Лайнс вперше став професіоналом десять років тому, а минулого місяця на British Open досяг свого першого півфіналу рейтингового турніру.

Олівер Лайнс:

“Я не дуже себе картаю, якщо не забиваю кулі. І я не мислю негативно. Сьогодні в останньому фреймі я втратив шанс, але сказав собі зберігати спокій, тому що я можу отримати ще одну можливість. Поки я мислю у вірному напрямі, все, здається йде добре для мене. Я можу почати сумніватися в ударах і шукати проблеми, яких немає. Я нервував під кінець матчу, але мені довелося переконати себе почуватися добре.

Цього сезону я більше працював, більше концентрувався на тренуваннях, і, здається, зараз це помітно. Для мене це – велика перемога, тому що Марк — топовий гравець, і це його домашній турнір.”

Лайнс взяв перший фрейм із кліренсом 31 очко, але Аллен зрівняв рахунок, зробивши брейк 87 очок. Олівер відновив лідерство, але Аллен виграв два наступні фрейми і вийшов вперед (3-2). Лайнсз брейком 53 очки зрівня рахунок (3-3), і він вів у вирішальному фреймі з рахунком 30-0, коли не забив синю кулю з точки. Аллен мав явний шанс, але взяв забив лише одну червону кулю і помилився на рожевій в центральну лузу. Олівер Лайнс зібрав 26 очок і виграв фрейм.

Марк Аллен:

“Це був поганий виступ, і Олі заслуговував на перемогу. У мене було більше ніж достатньо шансів, але я грав недостатньо добре.”

Мартін О’Доннелл здобув перемогу з рахунком 4-2 проти Джиммі Вайта. Програючи з рахунком 1-2, О’Доннелл взяв останні три фрейми з топ-брейком 103 очки.

Стен Муді продовжував будувати свою репутацію одного з найкращих перспективних талантів у снукері. Стен переміг фіналіста Крусіблу Джека Джонса з рахунком 4-0. Тепер в 1/8 фіналу він зустрінеться з Кайреном Вілсоном.

Муді втретє за свою коротку кар’єру пройшов до 1/8 рейтингового турніру. Перемога над Кайреном дала б 18-річному Муді його перший рейтинговий чвертьфінал.

Під час важкого першого сезону 2023/24 Стен виграв лише вісім матчів, але він явно покращив свою гру і має на своєму рахунку вже 12 перемог.

Стен Муді:

“Я не був готовий перемагати кращих гравців минулого сезону, мені потрібно було змінити свою гру. Це те, над чим я працював, і все вийшло. Я завжди знав, що можу грати на такому рівні, і я роблю це більше в цьому сезоні. Я роблю правильні удари в потрібний час. Минулого сезону я йшов на надто велику кількість ударів, тому мені довелося трохи контролювати це, зберігаючи при цьому свою природну атакуючу гру.

Я повністю змінив свій раціон і трохи займався фітнесом. Від цього я почуваюся набагато краще, і це ще одна причина, чому у мене все добре. Я виріс, мріючи мати шанс змагатися з найкращими гравцями на телевізійному столі, показуючи що я можу зробити і, сподіваюся, буду перемагати.”

Кайрен Вілсон переміг Ентоні Макгілла з рахунком 4-3 у битві, яка перегукувалася з їхнім епічним півфіналом в Крусіблі 2020 року, який Кайрен виграв з рахунком 17-16.

Вілсон взяв перший фрейм з брейком 77 очок, а потім Макгілл відповів двома сенчурі 112 і 131 очок (2-1). Імпульс шотландця був зупинений в четвертому фреймі, коли він розбив групу куль маючи вже 50 очок, і йому не пощастило. Вілсон зібрав 62 очки, а потім його брейк 70 очок у п’ятому фреймі вивів його вперед з рахунком 3-2. У шостому фреймі Вілсон виглядав налаштованим на перемогу, поки він не помилився на останній червоній кулі у верхній кут (40-37), і його суперник покарав його за це.

Обидва гравці мали шанси, і гра дійшла до кольорових куль. Макгілл припустився двох помилок на зеленій кулі, які коштували йому матчу.

Кайрен Вілсон:

“Я не знаю, що відбувається, коли ми граємо один з одним! Коли ми дійшли до зеленої кулі, я сказав йому: “Я не впевнений, що знову готовий до цього”, а він відповів: “Тільки не зроби флюк цього разу!” Я показав кілька гарних речей на початку матчу, і, сподіваюся, зможу показати більше завтра.”

Нілу Робертсону знадобилося лише 56 хвилин, щоб перемогти Ван Юйченя з рахунком 4-0 із максимальним брейком 100 очок.

22 жовтня1/16 фіналу
21:00Джадд Трамп42Меттью Селт
21:00Джиммі Робертсон14Луїс Хіткоут
21:00Роберт Мілкінс14Тянь Пенфей
22:00Стюарт Бінгем40Марк Девіс
22:00Шон Мерфі42Чжоу Юелун
23 жовтня
12:00Том Форд14Лей Пейфань
12:00Лука Бресель14Пан Цзюньсюй
15:00Елліот Слессор42Лун Цзехуан
15:00Марк Аллен34Олівер Лайнс
15:00Мартін О’Доннелл42Джиммі Вайт
не раніше16:00Джон Хіггінс24Баррі Хокінс
16:00Кріс Вейклін14Ма Хайлун
21:00Ніл Робертсон40Ван Юйчень
21:00Кайрен Вілсон43Ентоні Макгілл
не раніше22:00Марк Вільямс41Ноппон Сенкхам
22:00Джек Джонс04Стен Муді