Академія О’Саллівана в Ер-Ріяді та World Grand Prix в Гонконзі

Його Високоповажність Туркі Алальших, голова Генерального управління розваг (GEA), сьогодні оголосив про відкриття нової снукерної академії Ронні О’Саллівана в Ер-Ріяді, що є життєво важливим компонентом стратегії розвитку снукерного спорту в Саудівській Аравії та розвитку нових талантів.

Цей чудовий новий об’єкт у Бульвар-Сіті в центрі Ер-Ріяда стане тренувальною базою для гравців, де вони зможуть вдосконалювати свої навички в найкращих умовах. Академія матиме п’ять снукерних столів, виготовлених довгостроковим партнером WST і провідним світовим виробником столів Star Xingpai.

Сам О’Салліван, найвидатніший гравець в снукері, буде робити спеціальні поїздки до Ер-Ріяду, щоб тренувати та виховувати перспективні таланти. Головним тренером стане Найджел Бонд, колишній п’ятий номер світового рейтингу та чемпіон British Open 1996, який використовуватиме свій досвід і знання офіційних методів тренування WPBSA.

Його Високоповажність Туркі Алальших:

“Снукер є захоплюючою частиною нашого бачення Riyadh Season, і тому ми пишаємося партнерством з Ронні О’Салліваном, одним із найуспішніших в цьому виді спорту. Це дасть усім гравцям-початківцям у Саудівській Аравії доступ до елітного закладу для навчання та розвитку під керівництвом досвідчених тренерів світового рівня, а також під керівництвом Ронні, оскільки ми сподіваємося продовжувати розвивати інтерес до снукеру.”

Ронні О’Салліван:

“Це – фантастичний новий заклад, і я радий працювати тут разом з найкращими талантами Королівства. В снукері, як і в більшості видів спорту, ніщо не замінить наполегливу роботу, і ця академія дасть гравцям можливість тренуватися в чудовому середовищі. Я хотів би одного дня побачити гравців у турі та навіть чемпіонів світу з Саудівської Аравії, і це принесе мені велике задоволення зіграти роль у їх розвитку. Мені приємно працювати з Його Високоповажністю Туркі Алальшихом над нашими спільними амбіціями щодо залучення нових гравців і розвитку спорту в регіоні.”

Джейсон Фергюсон, голова глобального керівного органу снукеру WPBSA, додав:

“Об’єкти цієї нової флагманської академії чудові, що підкреслює прагнення наших партнерів надати найкращим місцевим талантам можливість грати в належному середовищі. І з Ронні О’Салліваном у якості наставника вони будуть надихатися найкращими гравцями. Федерація більярду та снукеру Саудівської Аравії та GEA отримують нашу повну підтримку, оскільки ми підтримуємо їх у питаннях сталого розвитку. Це партнерство є довгостроковим, ми хочемо розвивати снукер у Саудівській Аравії протягом десятиліть, як ми робили в Китаї за останні 20 років, водночас забезпечуючи кращим молодим гравцям шлях до успіху.”

База шанувальників снукеру в Саудівській Аравії стрімко зростає, і цього року в Королівстві були організовані перші професійні турніри. У березні О’Салліван виграв World Masters of Snooker в Ер-Ріяді, а у вересні Джадд Трамп переміг на турнірі Saudi Arabia Snooker Masters.


Гонконг проведе свій рейтинговий турнір вперше за 35 років, – 4-9 березня 2025 року тут відбудеться запрошувальний турнір World Grand Prix.

Турнір має відбутися в абсолютно новому Kai Tak Sports Park, який є найсучаснішим об’єктом, який планується відкрити наступного року. Після завершення це стане найбільшим інтегрованим спортивно-розважальним центром Гонконгу.

Кай Так Арена вміщуватиме понад 4000 осіб, і це стане найбільшою аудиторією рейтингового турніру за всю історію снукеру. World Grand Prix є першою подією в престижній Players Series, де братимуть участь лише 32 найуспішніші гравці сезону.

Призовий фонд турніру буде збільшено на 84% порівняно із загальним фондом минулого року, з £380 000 до £700 000. Головний приз збільгиться зі £100 000 до £180 000.

В 2022 році на Гонконг Мастерс найкращі гравці світу зібралися на престижний запрошувальний турнір. Ронні О’Салліван переміг Марко Фу з рахунком 6-4 в фіналі, який відбувся перед рекорною кількістю глядачів – понад 9000 людей у Гонконгському Колізеї. Єдина попередня рейтингова подія в місті відбулася в далекому 1989 році, коли Майк Галлетт переміг Діна О’Кейна з рахунком 9-8 у фіналі Hong Kong Open.

Генеральний директор WST Саймон Браунелл:

“Ми дуже раді провести такий масштабний турнір в Гонконзі. Це крок, який відповідає нашій стратегії щодо поширення найбільших турнірів зі снукеру по всьому світу та подальшої глобалізації спорту. Гонконг — це територія та ринок, які мають для нас особливе значення, і ми раді використовувати це нове місце світового класу.

Довготривалий рейтинговий турнір в такому відомому місті є фантастичною новиною для туру. Ми були вражені рівнем підтримки на Гонконг Мастерс в 2022 році. 9000 вболівальників, які відвідали фінал, створили чарівну атмосферу. Ми хотіли б подякувати F Sports Promotions за те, що повернули нас до Гонконгу, і ми з нетерпінням чекаємо нової співпраці з Радою більярдного спорту Гонконгу у цій престижній події.”