Сяо Годун – переможець Wuhan Open 2024!

Сяо Годун нарешті завоював свій перший рейтинговий титул через 17 років після того, як став професіоналом.

Сяо Годун переміг в фіналі свого співвітчизника Си Цзяху з рахунком 10-7.

Ця перемога — здійснення життєвих амбіцій Сяо, який здобув місце в турі ще в 2007 році після перемоги на Чемпіонаті Азії серед молоді до 21 року.

Тріумф Сяо Годуна робить його сьомим переможцем рейтингового турніру з материкового Китаю. Це був довгий шлях, під час якого Сяо кілька разів наближався до своєї мети, але не отримавши трофей.

Годун отримав £140 000 за перемогу на Wuhan Open, що є найбільшим заробітком в його кар’єрі. Цей грошовий приз підняв Сяо з 29 на 18 місце в світовому рейтингу.

Хоча поразка буде для Си Цзяху гіркою пілюлею, він мав знаменний виступ на турнірі. 22-річний гравець зробив свій перший максимальний брейк під час перемоги над Джаддом Трампом в півфіналі з рахунком 6-2.

Си залишає Ухань з грошовим призом в розмірі £63 000, що зміцнить його місце в топ-16 рейтингу. Си практично забезпечує собі місце на престижному Мастерс в січні.

Гравці розпочали вечірню сесію, коли Сяо лідирував з рахунком 6-3. І рахунок незабаром став 7-3, так як Годун виграв перший фрейм сесії.

Си Цзяху відповів вражаючим брейком 109 очок і скоротив відрив. Але 113 очок від Сяо в 12-му фреймі все повернули назад (8-4). Годун максимально наблизився до перемоги в матчі, зробивши брейк 77 очок (9-4).

З цього моменту Си Цзяху отримав друге дихання і посилив тиск. Брейки 76, 131 і 83 очок дали йому три фрейми поспіль (9-7).

Си мав першу нагоду в 17-му фреймі, але не забив складну червону кулю в зелену лузу, маючи 46 очок. Сяо повернувся в гру та зрештою поставив жорстокий снукер на останній червоній кулі, при цьому биток опинився біля зеленої кулі на борті. Після трьох спроб Си залишив явний шанс для Сяо, який використав його і виграв фрейм та матч.

Сяо Годун

“Перед тим, як завоювати титул, я думав, що момент перемоги буде неймовірно хвилюючим. Зараз я дійсно щасливий, але це не так приголомшливо, як я собі уявляв. Тим не менш, я відчуваю, що вся важка робота протягом багатьох років була не даремною. Для гравця виграти титул є надзвичайно важливим. Я став профі у 2007 році, і після 17 років змагань я нарешті виграв свій перший рейтинговий титул. І все це того варте.

Си зіграв дуже добре сьогодні, і у нас був високоякісний фінал. Маючи двох китайських гравців, які дійшли до фіналу на рідній землі, вболівальники були неймовірно емоційними. Камбек Си в останніх кількох фреймах дуже мене знервував.

Цей титул дістався мені, але в майбутньому у нього буде багато можливостей.

Молоді китайські гравці вже надзвичайно талановиті. Я вважаю, що їм просто потрібно трохи часу, і якщо вони змінять своє мислення та подолають власні бар’єри, вони досягнуть успіху. Чи то Си Цзяху, чи такі гравці, як У Їцзе, Юань Сицзюнь або Пан Цзюньсюй, – я думаю, що всі вони мають шанс стати наступним чемпіоном Китаю.

Хочу подякувати глядачам за те, що прийшли подивитися матч. Також хочу подякувати своїм батькам за те, що вони направили мене на цей шлях, і сьогодні я нарешті це зробив. Велика подяка всім вболівальникам, які мене підтримують, і друзям, які допомогали мені, – я нарешті виграв турнір!”

Си Цзяху

“Я трохи хвилювався в фіналі, але ні про що не шкодую. Я грав досить добре. Трохи шкода, але це – нормально. Я повернуся наступного разу і постараюся виграти свій перший титул.

Мастерс – це можливість зіграти проти 16 кращих гравців, а це – чудовий шанс навчитися у них. Отримати такий досвід буде дуже корисним для мене в майбутньому.”