Пішов з життя легендарний снукерний коментатор Клайв Евертон

Клайв Евертон, один із найкращих коментаторів в історії снукеру та голос спорту, помер у віці 87 років.

Евертон присвятив своє життя снукеру та висвітлював деякі з найбільш історичних моментів у спорті як телеведучий та журналіст.

Багато провідних гравців снукеру вшанували пам’ять Клайва Евертона, який зробив величезний вплив на розвиток снукеру.

Ніл Робертсон: “Так сумно. Голос, який я чув багато разів, коли в дитинстві отримував відеозаписи зі снукером в Австралії. Зустріч з ним та його коментарі до моїх перших телевізійних матчів означали дуже багато. Це допомогло мені відчути себе частиною снукерної сім’ї. Я впевнений, що Клайв надихнув багатьох наших чудових коментаторів і зігрів серця мільйонів людей, які дивляться снукер вдома.”

Шон Мерфі: “Сумно чути про смерть великого коментатора Клайва Евертона. Дивовижна іронія, що цього тижня гравці змагаються за трофей, названий на його честь. Спочивай з миром, Клайве.”

Джон Хіггінс: “Це справді сумний день для спорту. Моїми першими спогадами про Клайва був його голос. Він був синонімом гри. Дуже особливим буде момент для того, хто цього тижня підніме кубок названий на його честь. Він віддав своє життя цій грі. Треба відзначити його життя і відзначити те, що він привніс у цю чудову гру.”

Кен Дохерті: “У нього був знаковий голос, і людей чіпляло кожне його слово. Він чудово вмів створювати драму.”

Денніс Тейлор: “Він був фантастичною людиною. Я вперше зустрів Клайва 58 років тому. Я виграв британський молодіжний чемпіонат з більярду, і Клайв подарував мені трофей. Ми знайомі з ним відтоді. Він був чудовою людиною.”

Голова WPBSA Джейсон Фергюсон: “Я мав задоволення знати Клайва протягом багатьох років. Він був великою особистістю в спорті і завжди говорив з великим авторитетом. Під час мого перебування на посаді він підтримував, надихав і був другом. Було великою честю ввести його до Зали слави світового снукеру в 2017 році. Нам усім його буде не вистачати.”

Ентоні Гемілтон: “Спочивай з миром, Клайве. Чудовий чоловік і людина, яка робила величезний внесок в снукер. Буду сумувати за ним.”

Ален Робіду: “Клайв був містером Снукером і найкращим голосом разом із Тедом Лоу. Він завжди мав цікаві коментарі та розумні пояснення будь-якої ситуації. Його знання снукеру були неймовірними та він мав велику пристрасть до гри. Буду сумувати за тобою, друже!”

Марк Аллен: “Прокинувся від новин про смерть Клайва Евертона. Я так і не мав можливості поговорити з ним як слід, але не чув нічого, крім радісних відгуків. Спочивай з миром, Клайве.”

Девід Грейс: “Дуже сумні новини про Клайва Евертона. Кілька разів зустрічався з ним на більярді в Лідсі, і це один із абсолютних знакових голосів снукеру на телебаченні. У дитинстві любив отримувати Snooker Scene поштою. Він завжди боровся за снукер. Спочивай з миром, Клайве.”

Керівник відділу медіа WST Іван Гіршовіц: “Багато хто з нас, хто працює в снукерній журналістиці, у великому боргу перед Клайвом, тому що він був піонером в цій галузі. Як молодший репортер, я пам’ятаю, як дзвонив на стаціонарний номер Snooker Scene і був здивований і радий, що така велика людина як Клайв відповідав на дзвінки. Під час моєї першої поїздки в Крусібл він був єдиною людиною, яку я знав, але він наполягав, щоб я сидів поруч з ним, щоб він міг пояснити все, що відбувається. Було очевидно, що він любив розмовляти з кожним, хто поділяв його пристрасть до снукеру. Дуже мало людей мали такий важливий вплив на спорт і присвятили життя розвитку снукеру так, як це зробив Клайв.”