Джадд Трамп – переможець Saudi Arabia Masters 2024!

Джадд Трамп зробив один із найкращих кліренсів за всю історію, перемігши Марка Вільямса з рахунком 10-9 в фіналі, і став першим переможцем турніру Saudi Arabia Snooker Masters.

Гравці влаштували один із найдраматичніших фіналів за останні роки і Green Halls в Ер-Ріяді став свідком епічного вирішального фрейму.

Враховуючи головний приз в розмірі £500 000 та £200 000 за друге місце, різниця в £300 000 зробила останній фрейм матчу найприбутковішим в історії снукеру.

Незважаючи на величезний тиск, саме Вільямс пішов на, здавалося б, впевнений переможний брейк. Однак він не забив складну червону кулю, набрав лише 62 очки та залишив Трампу його шанс. Джадд безжалісно забив складну червону кулю і зачистив стіл з брейком 72 очки, забезпечивши собі перемогу в матчі.

Завдяки цій перемозі Трамп увійшов в історію, завоювавши свій 29-й рейтинговий титул в кар’єрі, випередивши Стіва Девіса, який має 28 титулів. Лише Джон Хіггінс (31), Стівен Хендрі (36) і Ронні О’Салліван (41) мають більше рейтингових титулів.

Цей тиждень є продовженням феноменального початку сезону для Трампа. Він переміг Шона Мерфі в фіналі Шанхай Мастерс. Потім Трамп мав шанс на титул Сіань Гран-прі 2024 в фіналі проти чемпіона світу Кайрена Вілсона. Наразі Джадд ві виграв 15 зі своїх перших 16 матчів цього сезону.

Незважаючи на тяжку поразку, 49-річний Вільямс залишає Ер-Ріяд, піднявшись з дев’ятої на шосту позицію у світовому рейтингу.

Трамп мав перевагу в рахунку перед другою сесією 5-3.

Гравці обмінялись першими двома фреймами. Далі Марк Вільямс зробив чудовий брейк 101 очко і взяв два фрейми поспіль, зрівнявши рахунок 6-6.

Після перерви брейк 77 очок від Вільямса зробив його лідером в матчі вперше після взяття стартового фрейму.

У Марка була перша нагода в 14-му фреймі, але він зупинився на 30 очках, помилившись на червоній кулі. Трамп зробив брейк 76 очок і зрівняв рахунок 7-7.

Обидва гравці мали шанси в наступному фреймі, і невдалий плант від Вільямса розкидав червоні кулі по столу і Трамп зміг зібрати брейк 65 очок (8-7).

Вільямс знову зрівняв рахунок 8-8. В наступному фреймі Марк зробив приголомшливий тотал-кліренс 138 очок і опинився за крок до перемоги (9-8).

Але Трамп впевнено взяв 18-й фрейм, зібравши 90 очок, і оформив вирішальний фрейм в матчі. Ну і після перемоги у хвилюючому фінальний фреймі Джадд вже не зміг стримати своїх емоцій.

Джадд Трамп:

“Чесно кажучи, я не з тих, кого накривають емоції після перемоги, але там було стільки піднесення. Я був наче притиснутий до стіни протягом всієї гри. Я не міг повірити в те, що чорна куля впала. У моєму тілі було так багато адреналіну. Це, мабуть, найщасливіша перемога в турнірі, яку я коли-небудь відчував. Це було неймовірне відчуття, яке я не забуду ще довго.

Оскільки це був останній фрейм і я не показав свою найкращу гру протягом матчу, то я, ймовірно, поставив би цей брейк на вершину найкращих кліренсів в моїй кар’єрі. Зробити це під високим тиском – приємне відчуття. Це – велике змагання, яке, здавалося, я мав би програти. Зрештою мені вдалося перевернути гру в кінці.

Я неймовірно пишаюся тим, що став першим переможцем тут. Мої результати на нових турнірах дуже гарні. У мене завжди є частка віри в себе, коли вона мені дійсно потрібна. Мені вдалося покластися на це сьогодні і зробити цей неймовірний кліренс.”

Марк Вільямс:

“В останньому фреймі я ледь не зробив гарний брейк. Це була червона куля, яку я хотів забити. Я наче вдарив добре і подумав, що вона впаде.

Це просто показує, який він великий гравець, який чудовий брейк він зробив. Всі вітання йому!”