Saudi Arabia Masters 2024: півфінал

На Saudi Arabia Masters 2024 сьогодні визначаться фіналісти турніру.

Кілька відомих імен вибули з турніру на ранній стадії, але потужності змаганням не бракує: квартет зірок все ще бореться за перший приз у розмірі £500 000.

Марк Вільямс – Си Цзяху

Марк Вільямс розпочав свій тиждень зі складного матчу поразки Тепчаї Ун-Ну де він переміг з рахунком 5-4, але відтоді Марку стало набагато легше.

Здобувши перемогу над Стюартом Бінгемом з рахунком 6-2, Вільямс розбив Джиммі Робертсона з рахунком 6-0 у чвертьфіналі.

Вільямс на шляху до свого 27-го рейтингового титулу в кар’єрі та другого в 2024 році.

Си Цзяху в свою чергу претендує на свій перший трофей в кар’єрі.

Си вражаюче переміг фаворита турніру Ронні О’Саллівана в попередньому раунді.

Маючи £100 000 призових, що відповідає заробітку, який він отримав за вихід в 1/2 фіналу Чемпіонату світу 2023, Си гарантовано приєднається до топ-16 світового рейтингу вперше в своїй професійній кар’єрі.

22-річний Си перемагав Вільямса з рахунком 10-9 в театрі Крусібл у квітні 2024.

Марк Вільямс, швидше за все, виступатиме в цьому матчі фаворитом з невеликою перевагою, але репутація Си постійно зростає, і його прорив, схоже, неминучий.

Джадд Трамп – Шон Мерфі

Джадд Трамп і Шон Мерфі гратимуть повтор матчу на Шанхай Мастерс в липні. Трамп домінував в Китаї і, безсумнівно, знову буде фаворитом тут.

Трамп поклав край гарному виступу Ніла Робертсона в 1/4 фіналу, перемігши його з рахунком 6-3. Трамп зробив брейк 100 очок в третьому фреймі і це означає, що йому не вистачає лише трьох сенчурі, щоб стати лише другим гравцем в історії снукеру, який досяг позначки в 1000 сенчурі.

Шон Мерфі останнім часом теж був у гарній формі, і йому буде важко протистояти.

В останньому раунді Шон небагато забивав, але все-таки зміг організувати успішний результат 6-2 в матчі з Сяо Годуном.

Досягнення Мерфі проти Трампа в цілому не дуже гарні, але він насолоджувався моментами слави проти свого співвітчизника в кожному з трунірів Потрійної корони, – тому навряд чи він пропустить і цей шанс.

За матеріалами https://snookerhq.com/


Матчі відбудуться в форматі до 6 перемог, а переможці отримають грошовий приз в розмірі £100,000.

6 вересня1/2 фіналу
14:00Джадд Трамп65Шон Мерфі
20:00Марк Вільямс63Си Цзяху

Джадд Трамп пережив нервовий вирішальний фрейм та переміг Шона Мерфі з рахунком 6-5 і вийшов у фінал.

Перед сьогоднішнім матчем Трамп заявив, що йому потрібно отримати перевагу над Мерфі з самого початку гри. Він це зробив і з брейками 67 і 72 очок отримав відрив у рахунку 3-0. Мерфі відіграв один фрейм (3-1).

Після перерви Шон продовжував наполегливо тиснути на Джадда і взяв драматичний п’ятий фрейм на чорній кулі (3-2).

Трамп виграв наступні два фрейми (4-2), а потім набрав 67 очок в сьомому фреймі. Проте Мерфі відповів також брейком 67 очок і отримав респот чорної кулі. В підсумку фрейм пішов на користь Шона (4-3). Далі Трамп знову збільшив відрив (5-3), але Мерфі з брейками 78 і 60 очок зрівняв рахунок (5-5).

Гра в надзвичайно напруженому вирішальному фреймі зрештою дійшла до зеленої кулі. Мерфі не використав свій шанс, коли пішов на важкий позиційний удар. Трамп забив зелену кулю та коричневу, і Шону вже були потрібні два снукери. Він отримав один з них, але це було марно, оскільки Трамп таки виграв фрейм та матч.

Джадд Трамп:

“Це була складна гра. Я віддав пару фреймів. Незважаючи на те, що все могло поврнути в інший бік, я врешті-решт зміг перемогти, хоча і не без драми.

Було важко. Він гарно боровся. В якийсь момент все виглядало так, ніби він виграє. Часом я дозволяв грі вислизати з моїх рук, але коли ти втрачаєш такі шанси, то тебе можуть карають. Але мені вдалося втриматись.

На Чемпіонаті світу між іграми є вихідні. Після перемоги є день або два, щоб заспокоїтися і починати заново. А тут важливо пройти крізь турнір якомога легше. Був дуже важкий півфінал, але, сподіваюся, це не вплине на мене у фіналі.

З ким би я не грав, це буде гарна гра. За останні пару років у мене було кілька гарних матчів з ними обома. Си йде вгору, а Марк, з точки зору віку, йде вниз. Але Марк все ще дуже послідовний і здатний битися з будь-ким. Марк є одним із трьох-чотирьох найкращих гравців усіх часів, і одного дня Си буде теж серед них.”

Шон Мерфі:

“Як тільки доходиш до цієї стадії турніру, з такими грошовими призами та престижем, то думаєш про перемогу. Я не відчував, що кулі йдуть в мій бік в цьому матчі. Вдача була не на моєму боці, але здатність Джадда забивати кулі є неймовірною. Я думаю, що серед всіх гравець, яких ми коли-небудь бачили, він забиває кулі найкраще.

Я можу багато в грі, але я не здаюсь ніколи. Я продовжував свої спроби, але я не міг дати більше. Звісно, рішучість — це лише один із інгредієнтів, необхідних для того, щоб стати переможцем. Сьогодні мені не вистачало в кількох сферах, і так не мало бути.”


Марк Вільямс пройшов до 42-го рейтингового фіналу в своїй кар’єрі після перемоги над Си Цзяху з рахунком 6-3.

Поразка Си, який переміг Ронні О’Саллівана в 1/4 фіналу, означає, що він продовжує свій шлях до першого рейтингового титулу. Його результативність дозволила йому вперше ввійти до топ-16 світового рейтингу, перемістившись на 13 місце в попередньому рейтингу.

Си Цзяху гарно розпочав матч, зробивши брейк 116 очок, і взяв перший фрейм. Але далі Вільямс перебрав на себе ініціативу. Брейки 60, 97 і 77 очок допомогли йому виграти чотири фрейми поспіль і зробити рахунок 4-1.

Далі гравці обмінялись фреймами і Вільямс опинився за крок до перемоги (5-2). Але брейк 136 очок від Си Цзяху втримав його у боротьбі. Але, на жаль, камбек не вдався і Вільямс з брейком 80 очок виграв дев’ятий фрейм і матч.

Марк Вільямс:

“Для мене це – велика перемога. Я вже старий! Мій зір досить швидко погіршується. На довгих ударах я бачу три кулі, але кажуть, що потрібно влучати в той, що посередині, і я так роблю. Я думав над тим, щоб лікувати свої очі, але поки відклав це.

Я думаю, що я кращий всебічний гравець зараз, ніж 20 років тому. Я би хотів аби моя довга гра була такою як раніше, але я думаю, що зараз я все ж граю краще, ніж будь-коли. Це те, що допомагає мені виграти в матчах.”